Πολιτική

Σε αποσύνθεση και το Κίνημα Αλλαγής: Ποιος βουλευτής... αποχαιρετά - Ο ΓΑΠ στηρίζει την συμφωνία! Εστειλε ευχές στον Ζάεφ

Σε αποσύνθεση και το ΚΙΝΑΛ, καθώς τα εξαπτέρυγα ετοιμάζονται να στηρίξουν τις θέσεις Τσίπρα για το Σκοπιανο. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες πλέον. Το Σκοπιανό θα φέρει ή εκλογές ή κατακερματισμό κομμάτων. 

Ολα τα σενάρια παίζουν πλέον.

Ενα υπαρκτό και όχι μακρινό σενάριο, είναι η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξαιτίας της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Την ίδια στιγμή, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά προχωράει σε αυστηρές συστάσεις προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για τη βιαστική στάση τους στο θέμα των Σκοπίων, στο Κινήματος Αλλαγής βάζουν απανωτά αυτογκόλ.

Το θέμα της εθνικότητας, της γλώσσας και των χρονοδιαγραμμάτων ένταξης στο ΝΑΤΟ είναι για την κυρία Γεννηματά αγκάθια που μπορεί να δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στο μέλλον. 

Το τελευταίο... αυτογκόλ λοιπόν, έρχεται από τον ΓΑΠ, ο οποίος προεδρεύει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, η οργάνωση αποφάσισε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Έχουμε και λέμε:

1. «Η Σοσιαλιστική Διεθνής χαιρετίζει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

2. «Καλωσορίζουμε την απόφαση Αθήνας και Σκοπίων σε ό,τι αφορά το εκκρεμές ζήτημα της συνταγματικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

3. «Ευχόμαστε στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε απαραίτητου σταδίου που θα οδηγήσει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας».

4. «Ενθαρρύνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων».

5. «Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών, να εναντιωθούν ενεργά στο διχαστικό λόγο και την πόλωση».

6. «Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Σκεφθείτε και να μην ήταν Έλληνας ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο ΓΑΠ, ο ολετήρας της πατρίδας μας.

Η ανάρτηση που έβαλε φωτιά.

Με μια ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, ενισχύει τα σενάρια περί επικείμενης διάσπασης του ΚΙΝΑΛ, λόγω της ασυμφωνίας Φώφης και Σταύρου για το Σκοπιανό.

Αν και ο λόγος του Γρηγόρη Ψαριανού είναι υπαινικτικός, η εικόνα που σχηματίζεται είναι ότι τάσσεται σαφώς υπέρ της αυτόνομης παρουσίας του Ποταμιού, και υπέρ της αποχώρησής του από το Κίνημα Αλλαγής, ενδεχόμενο που ουδόλως απέκλεισε άλλωστε με την συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα ίδια τα στελέχη του κόμματος, στην συνδιάσκεψη της 1ης Ιουλίου.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός γράφει:

Λοιπον, παραμυθάκια τέλος... ...μικρός, ήμουνα προοδευτικός φιλελεύθερος, μετά πέρασα μια Αριστερή Παρένθεση μισού αιώνα. Την κλείνω τώρα. Χαίρετε!

Δείτε εικόνα:

Πρόκειται για μία προειδοποίηση ή για μια απτη πραγματικότητα; Σύντομα θα μάθουμε, αλλά το κλίμα έτσι και αλλιώς πλέον στο ΚΙΝΑΛ δείχνει πως οδεύουν σε διάσπαση και διάλυση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές