Κόσμος

Προβάδισμα Ρ.Τ.Ερντογάν με 59,3% - Τι δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Εκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων για την πιο σημαντική αναμέτρηση των τελευταίων ετών στη γειτονική χώρα. Τα πρώτα «σίγουρα» αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 23:00.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο 18% περίπου των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 60%, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί 26,5%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,12% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς 11,8%.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, το AKP του Ερντογάν λαμβάνει 45,38 %, 26,77 το CHP του Ιντζέ, 11,66% το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ και το φιλοκουρδικό HDP 7,65 %.

Ενα ψηφοδέλτιο υπέρ του Ερντογάν -Φωτογραφία: AP

Ερντογάν: «Πάμε καλά»

Ο Τούρκος πρόεδρος παρακολουθεί τα αποτελέσματα από το ιστορικό μέγαρο Huber της Κωνσταντινούπολης, όπου στεγάζεται κι ένα προεδρικό γραφείο. «Είναι πολύ νωρίς για να πω ο,τιδήποτε, αλλά πάμε καλά», δήλωσε στους δημοσιογράφους περίπου μία ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...