Κόσμος

Ρωσική κυβερνοεπίθεση με στόχο τους γερμανικούς παρόχους ενέργειας;

Ο επικεφαλής της γερμανικής εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών κατηγόρησε ανοικτά τη Ρωσία για μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση κατά γερμανικών παρόχων ενέργειας.

Το σχόλιο αυτό έρχεται μετά από ανακοίνωση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) που είναι υπεύθυνη για την κυβερνοασφάλεια της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την BSI ευρεία και συστηματική κυβερνοεπίθεση κατά του γερμανικού ενεργειακού δικτύου λαμβάνει χώρα εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Η επίθεση που οι Γερμανοί επονόμασαν «εξαγριωμένη αρκούδα» στοιχειοθετείται από διάφορες προσπάθειες υποκλοπής δικτύων γερμανικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα.

Οι επιθέσεις ήταν κατά βάσει ανεπιτυχείς, ανέφερε η BSI, και μόνο ελάχιστα δίκτυα «έσπασαν». Η υπηρεσία πάντως αρνήθηκε να αναφέρει τους παρόχους που δέχτηκαν επιθέσεις, περιοριζόμενη να δηλώσει πως όλα είναι υπό έλεγχο.

Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της γερμανικής BfV δήλωσε πως η Μόσχα βρίσκεται, πιθανότατα, πίσω από τις επιθέσεις. «Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που δείχνουν Ρωσία», είπε. «Ο τρόπος εκτέλεσης των επιθέσεων είναι βασικός δείκτης ότι πίσω τους ήταν η Ρωσία», ανέφερε.

Πρόσφατα οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις για πρώτη φορά σε ρωσικές εταιρείες που θεωρείται πως βοήθησαν το Κρεμλίνο να παγιδεύσει υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνιών που χρησιμοποιούν δυτικές χώρες.

Μια από τις εταιρείες αυτές ήταν και η Digital Security. Μαζί με τις θυγατρικές της Embedi και ERPScan βρέθηκε στον κατάλογο των κυρώσεων. Το Κρεμλίνο πάντως αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές