Ρωσία

Ρωσία για μεταναστευτικό: Η Ευρώπη πληρώνει τα σπασμένα του NATO

Το μεταναστευτικό είναι το τίμημα που η Ευρώπη πληρώνει για την εμπλοκή του NATO στη Λιβύη το 2011, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Μετέτρεψε τη χώρα «σε μία μαύρη τρύπα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το τίμημα για την εμπλοκή του NATO στη Λιβύη πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μεταναστευτική κρίση, εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Παρακολουθώ τη Σύνοδο της Ε.Ε., δήλωσε ο Λαβρόφ εξηγώντας πως η συζήτηση για το μεταναστευτικό «μου έφερε στο νου μία ενδιαφέρουσα σκέψη για τις σχέσεις μεταξύ NATO και Ε.Ε.».

«Το NATO βομβάρδισε τη Λιβύη, μετέτρεψε τη Λιβύη σε μία μαύρη τρύπα, από την οποία κύματα μεταναστών, παράνομων μεταναστών, έφυγαν για την Ευρώπη», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Channel 4 και πρόσθεσε:

«Τώρα η Ευρώπη Ένωση πληρώνει τα σπασμένα του NATO».

Το θέμα του μεταναστευτικού απασχόλησε τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους ηγέτες να δυσκολεύονται στην εξεύρεση από κοινού συμφωνίας και τελικώς η Γερμανία να προχωρά σε ρύθμιση με Ελλάδα και Ισπανία για την επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο που έφυγαν από τη χώρα όπου είχαν υποβάλει την αίτηση.

Το NATO ενεπλάκη στη Λιβύη από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ στη χώρα επικρατούσε εμφύλιος πόλεμος.

Πηγή: Sputnik

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...