Εσωτερική Ασφάλεια

«Ροζ Πάνθηρες» ξανά στην Ελλάδα φοβάται η αστυνομία - Τι προδίδει η μεθοδολογία τους

Νέα δράση από του «Ροζ Πάνθηρες» στην χώρα μας φοβάται η ΕΛΑΣ, μετά τα απανωτά «χτυπήματα» την προηγούμενη εβδομάδα σε κοσμηματοπωλεία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα δύο ληστείες έγιναν σε Μάνδρα και Λιόσια, ενώ στον Κολωνό υπήρξε απόπειρα, αφού χτύπησε ο συναγερμός και οι δράστες έφυγαν άρον – άρον.

Η μεθοδολογία που προβληματίζει την ΕΛΑΣ

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει επιπλέον την αστυνομία, είναι η μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να συγκροτούν μια ομάδα 8 ατόμων, και ήταν οι ίδιοι σε στα τρία χτυπήματα.

Οι άνδρες μπούκαραν με αυτοκίνητο στα κοσμηματοπωλεία σπάζοντας την τζαμαρία, αρπάζοντας ότι προλάβαιναν και ότι έβρισκαν μπροστά τους. Αυτός είναι ο τρόπος δράσης που χρησιμοποιούν οι «Ροζ Πάνθηρες», οι οποίοι ληστεύουν κοσμηματοπωλεία… ανά τον κόσμο.

Η εγκληματική οργάνωση έχει δράσει και στην χώρα μας, ωστόσο το τελευταίο τους «ίχνος» ήταν το 2014 όταν και είχαν ληστέψει το κοσμηματοπωλείο του πολυκαταστήματος Avenue, όταν με ένα αμάξι είχαν μπουκάρει και είχαν σπάσει ότι είχαν βρει μπροστά τους, μέχρι να φτάσουν σε αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που κλέβουν αμάξια με γερή λαμαρίνα, προκειμένου να διαλύει ότι βρίσκει μπροστά του. Επίσης οι δράστες σε Μάνδρα, Λιόσια και Κολωνό έδειξαν πως δρούσαν απόλυτα πειθαρχημένα και με σαφείς αρμοδιότητες ο καθένας, κάτι που πάλι είναι λιγο… «ροζ».

Κι αυτό γιατί οι Ροζ Πάνθηρες δημιουργήθηκαν από παραστρατιωτικές ομάδες Κροατών, Σέρβων και άλλων ατόμων από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το εναλλακτικό σενάριο

Βέβαια πολύ πιθανό είναι να πρόκειται να… δικά μας «φυντάνια», τα οποία απλώς μιμούνται την δράση της διεθνούς οργάνωσης για να παίρνουν την λεία τους.

Ωστόσο κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει και το γεγονός να είναι όντως Έλληνες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει την ομάδα τους μετά από εντολή και «χρίσμα» από τους «Ροζ Πάνθηρες». Να αποτελούν δηλαδή το Ελληνικό παρακλάδι τους.΄

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ