Κόσμος

Πώς θα είναι το νέο ευρωπαϊκό μαχητικό που θα αναπτύξουν Γαλλία και Γερμανία; (βίντεο)


Οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας Ursula von der Leyen και Florence Parly της Γαλλίας υπέγραψαν συμφωνίες για την κοινή ανάπτυξη του νέου ευρωπαϊκού μαχητικού με την ονομασία Future Combat Air System και του νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης με την ονομασία Main Ground Combat System.

Σκοπός των συμφωνιών είναι η διαμόρφωση των κατευθυντήριων γραμμών για την πορεία των δύο αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς και η επιλογή του μοντέλου διαχείρισης των δύο προγραμμάτων.

Με βάση τη συμφωνία η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation θα αναλάβει την ηγεσία του προγράμματος για την ανάπτυξη του νέου μαχητικού που σαν στόχο έχει την  αντικατάσταση των αεροσκαφών Eurofighter Typhoon και Rafale, ενώ την ηγεσία στην ανάπτυξη του διαδόχου των Leopard 2 και Leclerc θα την αναλάβει η Γερμανία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών των δύο χωρών το πρωτότυπο του νέου αεροσκάφους θα πετάξει το... 2040, ενώ το νέο άρμα θα παρουσιαστεί στα μέσα της δεκαετίας του 2030.
https://www.youtube.com/embed/X9IE8WIvfFY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...