Ένοπλες Συρράξεις

Προοίμιο πολεμικών εξελίξεων: «Πτήσεις Ισραηλινών F-35 πάνω από ιρανικές πόλεις» - H μυστήρια αποπομπή του διοικητή της ιρανικής αεράμυνας

Το Ισραήλ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αραβικών και ρωσικών ΜΜΕ , φέρεται να απέστειλε  μυστικά αεροσκάφη  STEALTH F-35 πάνω από ιρανικές πόλεις όπου υπάρχουν πυρηνικά εργαστήρια . 

Αναφέρθηκε μάλιστα και  πτήση ισραηλινών μαχητικών αυτού του τύπου πάνω από την ίδια την Τεχεράνη , προκαλώντας έντονη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα.    

Οι πληροφορίες αυτές φέρονται να διέρρευσαν από αραβικά και ρωσικά ΜΜΕ  και ακολουθούνται από μια σειρά περίεργων γεγονότων τα οποία  έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.  

Σύμφωνα με τον κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Tehran Times, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας Αγιατολάχ Χαμενεΐ εντελώς αιφνιδιαστικά πριν μερικές ημέρες εξέδωσε  διάταγμα αποπομπής του  διοικητή της ιρανικής αεράμυνας Ταξιάρχου Farzad Ismaili, χωρίς βέβαια να αναφέρει τους λόγους.

https://youtu.be/dmjpIXE5Ai8?t=1

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Al-Jarida» του  Κουβέιτ , η οποία επικαλείται  πηγές της μέσα  στην Ισλαμική Φρουρά της Επανάστασης (IRGC), η αποπομπή του  Ismaili σχετίζεται με την αποτυχία αναχαίτισης «μυστικής πτήσης ή πτήσεων » ισραηλινών αεροσκαφών  F-35 στον εναέριο χώρο του Ιράν.

Ο πρώην διοικητής της ιρανικής αεράμυνας φέρεται σύμφωνα  με ρωσικά ΜΜΕ να προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκρύψει το συμβάν από την ανώτατη  ιρανική ηγεσία .

μετά την εμφάνιση φημών περί πτήσεων  προηγμένων ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από το έδαφος του Ιράν, ο  Αγιατολάχ Χαμενεΐι διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Ως αποτέλεσμα αυτής, αποδείχθηκε ότι αεροσκάφη F-35 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας  πραγματικά πέταξαν στον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας,  πάνω από πόλεις όπως η  Τεχεράνη, το Ισφαχάν, το Αράκ και μια σειρά από άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα αεροσκάφη φέρονται να εντοπίστηκαν από προηγμένα ρωσικής κατασκευής ραντάρ των πυραύλων S-300  , ωστόσο η πτήση τους παρέμεινε χωρίς τη δέουσα πολεμική αντίδραση από τις δυνάμεις της ιρανικής αεράμυνας.

Σύμφωνα με την  αραβική εφημερίδα, η ιρανική πολιτική ηγεσία ζήτησε εξηγήσεις και από την Μόσχα , διότι έχει  υποψίες παράδοσης στους Ισραηλινούς των  κωδικών  των ιρανικών συστημάτων S-300.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, οι κώδικες των ρωσικών πυραύλων «κλάπηκαν»  από την Mossad σε προγενέστερη επιχείρηση εντός ιρανικού εδάφους.

Οι πρώτες αναφορές για πτήσεις ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών  F-35  στο Ιράν εμφανίστηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Υποστηρίχθηκε ότι επρόκειτο για  ζευγάρι ισραηλινών F-35 που πέταξε απαρατήρητα μέσω του Συριακού εναέριου χώρου, πάνω από το Ιράκ  και αφού ανεφοδιάστηκαν στον αέρα εισέβαλαν στο Ιράν.

Τα αεροσκάφη διεξήγαγαν  αναγνώριση των πυρηνικών εργαστηρίων  της ιρανικής πυρηνικής βιομηχανίας, από  μεγάλο υψόμετρο.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το ζεύγος των F-35, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα στο Ιράκ, και επέστρεψε με ασφάλεια σε αεροδρόμιο του Ισραήλ στην έρημο Νεγκέβ.

Αυτές οι αναφορές  απερρίφθησαν αμέσως από τις ιρανικές αρχές και τα ιρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για φήμες υπηρεσιών που «εργάζονται για την ισραηλινή προπαγάνδα».

Επειδή  όμως όπου υπάρχει «καπνός» , κάπου υπάρχει και «φωτιά» μικρή ή μεγάλη , υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας ως προς ένα τέτοιο σενάριο από το Τελ Αβίβ, διότι η χώρα αυτή σύμφωνα με τον Νετανιάχου  δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει στην Τεχεράνη την απόκτηση πυρηνικών όπλων , γιατί  θα έχανε  την πρωτοβουλία στρατιωτικής ισχύος που διαθέτει σήμερα.

https://youtu.be/wWqzxcY6-_w?t=1

Υπενθυμίζουμε ότι το Ιράν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποφάσισε ως αντίποινα της απόσυρσης Τραμπ από την πυρηνική  συμφωνία,  να ξεκινήσει ξανά τον εμπλουτισμό ουρανίου, κάτι που έχει θορυβήσει υπερβολικά τους Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο ( Οι 4 διαδρομές θανάτου του Ιράν: Ο πόλεμος Ιράν-Ισραήλ και ο Τρίτος ναός του Σολομώντα εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο), πριν μερικές ημέρες είχαμε αναφέρει ότι τύμπανα πολέμου ηχούν δυνατά σε Τελ Αβίβ και Τεχεράνη την επομένη της ανακοίνωσης απόσυρσης του Ν. Τραμπ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν η οποία κρατούσε τρομερά λεπτές ισορροπίες σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες του κυπριακού τύπου ανέφεραν  ότι   ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και ιπτάμενα τάνκερ χρησιμοποίησαν το FIR Λευκωσίας για ασκήσεις-προσομοίωσης επίθεσης  κατά του Ιράν.

Η μεταστάθμευση Ισραηλινών αεροσκαφών στην Ελλάδα, και τα υλοποιηθέντα σενάρια αφορούσαν κατά κύριο λόγο εικονικούς βομβαρδισμούς στόχων σε ακτίνα περίπου 1.000-1.200 μιλίων από τις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις, που αποτελούν σαφή προσομοίωση επιδρομής στο Ιράν.

Είναι απολύτως εφικτή μια αιφνιδιαστική  κοινή ισραηλο-αμερικανική αεροπορική επιδρομή κατά του Ιράν, σε μια  απόσταση   άνω των 1.000 μιλίων σε ξένο αλλά ελεγχόμενο εναέριο χώρο, και με συνεχείς ανεφοδιασμούς στον αέρα , η δύναμη αυτή θα είναι ικανή να χτυπήσει τους ιρανικούς S-300 που φυλάνε τις πιο κρίσιμες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου ειδικά στο Φόρντο .

Νομίζουμε ότι αυτό το σενάριο έρχεται ακόμα πιο κοντά ημέρα με την ημέρα κυρίως λόγω στάσης Νετανιάχου και Τραμπ , κάτι όμως που εφόσον υλοποιηθεί θα ανοίξει τους « ασκούς του Αιόλου» για ολόκληρη την Μ.Ανατολή διότι οι Ιρανοί έχουν και αυτοί σχέδιο επίθεσης κατά του Ισραήλ, από Λίβανο, Συρία και Μεσόγειο  θάλασσα .  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές