Κόσμος

Προεκλογική ομιλία μέσα από την φυλακή έκανε ο Σ. Ντεμιρτάς - Τι είπε ο υποψήφιου του φιλοκουρδικού κόμματος

Για πρώτη, ίσως, φορά ένας υποψήφιος πρόεδρος χώρας έκανε προεκλογική ομιλία μέσα από τη φυλακή!

Ο λόγος για τον υποψήφιο του φιλοκουρδικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος έγραψε ιστορία εκφωνώντας την ομιλία του μέσα από τη φυλακή της Αδριανούπολης, όπου κρατείται από το 2016 για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, κατηγορία την οποία απορρίπτει σθεναρά, λέγοντας ότι η υπόθεσή του είναι πολιτική.

Την πεντάλεπτη ομιλία του ηχογράφησε η γυναίκα του, Μπασάκ Ντεμιρτάς, στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Ντιγιάρμπακιρ στη διάρκεια του ενός τηλεφωνήματος που δικαιούται την εβδομάδα με τον άνδρα της και στη συνέχεια την ανήρτησε στους λογαριασμούς του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως  το ίδιο το HDP είχε προαναγγείλει.

Mε φωνή που ακουγόταν ανάμεσα σε παράσιτα o Ντεμιρτάς κατήγγειλε στην ομιλία αυτή την «αδικία» που έχει εδραιωθεί στην Τουρκία υπό τη σιδηρά πυγμή του Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου ήταν κάποτε ο πιο σφοδρός αντίπαλος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «πολιτικό όμηρο».

«Η Τουρκία έχει μεταμορφωθεί, αλίμονο, σε μια κατά το ήμισυ ανοικτή φυλακή. Θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία του φόβου, να κυριαρχήσει διά του φόβου», είπε.

Όμως, παρά την κατάστασή του, ο φιλοκούρδος ηγέτης προέτρεψε τους οπαδούς του να μην χάνουν την αισιοδοξία τους: «Ο Ντεμιρτάς δεν είναι ο άνδρας που βρίσκεται σε ένα κελί στην Αδριανούπολη. Είστε εσείς. Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας».

Βρήκε δε την ευκαιρία να αστειευτεί απαντώντας στη γυναίκα του, που ζητούσε να μάθει νέα του: «Αισθάνομαι τυχερός, γιατί είμαι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία στη γυναίκα του από το τηλέφωνο».

Η φυλάκιση του Ντεμιρτάς περιπλέκει την προεκλογική εκστρατεία του, την οποία, εξάλλου, αγνοούν τα παραδοσιακά ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση στην Τουρκία.

Από το κελί του γράφει στο Twitter σχεδόν καθημερινά μέσω των δικηγόρων του, εναλλάσσοντας πολιτικά μηνύματα με σχόλια για την επικαιρότητα και αστεία.

Την Παρασκευή αναμένεται να απαντήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε ερωτήσεις που θα έχουν τεθεί προηγουμένως από χρήστες των social media.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=wKdZBn_8Tg8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές