Κόσμος

Ποιός Έλληνας στρατηγός είπε στα υπόγεια του Πενταγώνου: «Εμείς έχουμε τα 10 καλύτερα αεροπλανοφόρα του Κόσμου»;

Έτοιμο θα είναι το μεγαλύτερο «πολεμικό» πλοίο της Τουρκίας …Και πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την υπεροπλία στο Αιγαίο ,είναι όμως έτσι ;

Να θυμηθούμε τι είπε σε μια απόρρητη σύσκεψη στα Υπόγεια του Πενταγώνου Έλληνας Στρατηγός !

Υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη η σύμβαση για την ναυπήγηση μίνι αεροπλανοφόρου , του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου της Τουρκίας στο διαγωνισμό του οποίου κήρυξε το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας.

Στην τελετή υπογραφής συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σεντέφ Α.Ε. Μετίν Καλκαβάν, η οποία θα ναυπηγήσει το πλοίο, ο πρόεδρος του εθνικού νηογνώμονα Türk Loydu που ανέλαβε την ναυπήγηση , αξιωματούχοι και προσκεκλημένοι.

Ο Μετίν Καλκαβάν στις δηλώσεις που προέβη πριν από την τελετή είπε το Σκάφος θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του τουρκικού στόλου και η ναυπήγηση του θα ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια !

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σεντέφ Α.Ε. ανέφερε ότι το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με πολύ προηγμένη τεχνολογία, πως έχει την ικανότητα να μεταφέρει 14 αεροσκάφη, 20 ελικόπτερα, αποβατικά πλοία και άρματα μάχης.

Μόνο που δεν έχει καμιά ασπίδα αυτοπροστασίας …Για να βγεί αυτό στο Αιγαίο θα πρέπει να έχει μαζί του και μια Αρμάδα Πολεμικών Σκαφών

«Θα είμαστε η 10η χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί αυτά τα πλοία. Συνεπώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανεβάσει τις Ναυτικές Δυνάμεις της Τουρκίας Κατηγορία και οι Τούρκοι φυσικά πανηγύρισαν !

Καλά είναι όμως να θυμηθούμε τις πρώτες αντιδράσεις επί Ελληνικού Εδάφους όταν σε Μυστική συνάντηση στα Υπόγεια του Πενταγώνου μετά από τις Πληροφορίες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας πληροφοριών έγινε γνωστό στο ΓΕΕΘΑ οτι οι Τούρκοι σχεδιάζουν να ναυπηγήσουν Ελικοπτεροφόρο

Τότε που οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασε το προβληματισμό της σχετικά με την Τουρκική ναυπήγηση του Αεροπλανοφόρου …στην ουσία πρόκειται για Μίνι ,αλλά ο Στρατηγός Κωσταράκος Αρχηγός τότε του ΓΕΕΘΑ ήταν καθησυχαστικός!

Αυτό στη λίμνη του Αιγαίου δεν έχει καμιά τύχη δήλωσε ο Στρατηγός και θα το βαράμε με όλα τα διαθέσιμα όπλα χωρίς να έχει δυνατότητες διαφυγής !

Υπενθυμίζοντας οτι η θάλασσα του Αιγαίου είναι πολύ μικρή για τέτοια Σκάφη ,χωρίς να έχει περιθώρια Ελιγμών …

Εξάλλου εμείς έχουμε στο Αιγαίο τα δέκα από τα καλύτερα Αεροπλανοφόρα στο κόσμου ,τα νησιά μας με έτοιμα πολεμικά Αεροδρόμια ανά πάσα στιγμή !

Τότε ήταν που Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας (Αβραμόπουλος) έριξε τη ζαριά για την κατασκευή και των υπόλοιπων Υποβρυχίων που στοίχειωναν στα Ναυπηγεία και την καυτή πατάτα ανέλαβε, ο τότε Α/ΓΕΝ και νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης να τελειώσει σύντομα και να ρίξει στο νερό τους «Φονιάδες του Βυθού «!

Με τα Υπερσύγχρονα υποβρύχια μας να καραδοκούν στο βυθό το δήθεν (Αεροπλανοφόρο) της Τουρκίας δεν θα έχει καμιά απολύτως τύχη ….

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ