Κόσμος

Πλιατσικολόγοι και αρχαιοκάπηλοι οι στρατιώτες του Ερντογάν!

 Λεηλασίες και πλιάτσικο αρχαιοτήτων πραγματοποιούν στην περιοχή Αφρίν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας, σύμφωνα με τοπικές ειδησεογραφικές πηγές, όπως αναφέρει το onalert.

Σύμφωνα με πηγές τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρθηκε ότι τη Δευτέρα, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζει η Τουρκία "λεηλατούν" τους ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην περιοχή Αφρίν στο βορειοδυτικό Αλέπο.

Δημοσιεύματα της κουρδικής Hawar κατέγραψαν τις καταγγελίες του Salahuddin Sino, μέλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Αφρίν, ο οποίος αναφέρει ότι οι στρατιώτες και οι υποστηρικτές της Άγκυρας λεηλατούν και κλέβουν ιστορικά αντικείμενα της περιοχής Roza στο χωριό Tarmisha στην περιοχή Shih στην Αφρίν.

Ο Sino πρόσθεσε στη Hawar ότι οι δυνάμεις της Άγκυρας ανάγκασαν τους χωρικούς να εγκαταλείψουν την περιοχή και τους απαγόρευσαν να επιστρέψουν σε αυτήν.

Ο Sino δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει εκσκαφές σε πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες της περιοχής Roza και έχουν κλέψει πολύτιμα αντικείμενα.

Ο Sino υπογράμμισε την καταστροφή δεκάδων ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων στην Αφρίν, προσθέτοντας ότι ο στρατός της Τουρκίας έχει καταστρέψει περισσότερο από το ήμισυ του Ναού του Ταλ Αϊντάρα, που είναι ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους στην Αφρίν και μάλιστα περιλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO.

Εν τω μεταξύ, οι τοπικές πηγές κάνουν λόγο και για απαγωγές ντόπιων πολιτών για τους οποίους ζητούνται λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ