Σκοπιανό

Πισοδέρι: Κηλίδες αίματος στη γαλανόλευκη σημαία -"Αισθανόμαστε ότι μας βίασαν" (εικόνες,βίντεο)


Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι κράτησαν 4 ώρες και είχαν ως απολογισμό να τραυματιστούν 7 διαδηλωτές και 7 αστυνομικοί. "Αισθανόμαστε ότι μας βίασαν" λένε μεταξύ άλλων οργισμένοι...

Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι που είχαν ως απολογισμό τον τραυματισμό 7 αστυνομικών και 7 διαδηλωτών, περιέγραψαν Γιαννιώτες που μετέβησαν το πρωί της Κυριακής στο Πισοδέρι, βιώνοντας τις άγριες συμπλοκές, την ώρα που στις Πρέσπες έπεφταν οι υπογραφές για το «Βόρεια Μακεδονία».

«Πήγαμε για να υπερασπίσουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και βρεθήκαμε σε σκηνικό άγριου «πολέμου». Οι μάχες με τους αστυνομικούς ήταν σώμα με σώμα, με τις πλαστικές σφαίρες και τα χημικά να πέφτουν σαν βροχή, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όλοι μας, ανάμεσά μας γυναίκες και μικρά παιδιά, να προσπαθούμε να μη χάσουμε την ανάσα μας » είπαν χαρακτηριστικά.

Αγανακτισμένοι έδειχναν τη σημαία που είχαν πάρει μαζί τους, με κηλίδες αίματος από τραυματισμένους διαδηλωτές. Σε ερώτηση σχετικά με τα συναισθήματά τους μετά το χθεσινό τους βίωμα, οι Γιαννιώτες διαδηλωτές υπογράμμισαν: «Ακόμη αδυνατούμε να πιστέψουμε πως φτάσαμε στο σημείο Ελληνες να επιτίθενται και να χτυπούν Ελληνες. Πέρα απο τη σωματική βία και την ταπείνωση, επιστρέψαμε στα Ιωάννινα κουβαλώντας μαζί μας το χειρότερο συναίσθημα, εκείνο του «βιασμού».

Οι εικόνες που τράβηξαν διαδηλωτές στο Πισοδέρι

  

Χάος στο Πισοδέρι με χημικά και άγριο ξύλο

Οι διαδηλωτές στο Πισοδέρι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες, όπου πραγματοποιείτο η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις. Τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν (7 διαδηλωτές και 7 αστυνομικοί) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που κράτησαν 4 ολόκληρες ώρες. Η ένταση εκτονώθηκε μετά τις 15.00 χθες το μεσημέρι και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί.

Νωρίτερα, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία, σημειώνονταν συνεχώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων. Ομάδα διαδηλωτών που έκανε πορεία από το Πισοδέρι έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και προσπάθησε να τον διασπάσει. Στόχος τους να περάσουν για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες όπου υπογράφηκε η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία». Οι συγκρούσεις με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν αναπόφευκτες.

Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά του πλήθους που φώναζε «προδότες, πού είναι ο στρατός;»! Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων. Κάποιοι προσπαθούσαν να σκαραφλώσουν για να αποφύγουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ με την ατμόσφαιρα στο σημείο από τα χημικά να γίνεται αποπνικτική.

Οι εικόνες από τα επεισόδια στις Πρέσπες

Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες. Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μην επιτρέψουν σε κανέναν να περάσει και τα κατάφεραν. Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν αλλά δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή για 4 ολόκληρες ώρες.

Πηγή: epirus-tv

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης