Κυβέρνηση

Πανηγύρι Τσίπρα για τη «Μακεδονία» στη σύνοδο των σοσιαλιστών - Επίθεση σε Γεννηματά και Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, όπου μετέχει ως παρατηρητής, χαρακτήρισε «Ιστορική την περασμένη βδομάδα για την Ελλάδα».

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε, παρουσία και του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ότι «η Αθήνα έκλεισε λογαριασμούς του παρελθόντος και ότι η συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ και η συμφωνία του Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «αποτυχημένο διαχειριστή του παρελθόντος», έστρεψε τα πυρά του στη Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, όπως και για την συμφωνία των Πρεσπών που χαρακτήρισαν ιστορικό επίτευγμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση.

Πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά της συνέστησαν να μην παραστεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών λόγω εσωκομματικών προβλημάτων στο ΚΙΝΑΛ.

    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...