Στρατός Ξηράς

Ο παπάς με το βομβιδοβόλο: Παρουσία του διοικητή ΑΣΔΕΝ ασκήθηκαν οι εθνοφύλακες (εικόνες)

Όταν ο παπάς κάνει τα ράσα τότε έχουν ιδιαίτερη αξία και σημασία μιας και κρίκος ανάμεσα στον άνθρωπο και τα Θεία είναι αυτός που βρίσκεται δίπλα στο ποίμνιο του.

Ο πρόλογος αυτός φυσικά έχει γραφτεί για τον ιερέα που με τα ράσα πήγε μαζί με το ποίμνιό του και ως Εθνοφύλακας κι αυτός θέλησε να κάνει βολές, όχι όμως με κάποιο G-3 αλλά με βομβιδοβόλο όπως διακρίνεται και στην εικόνα.

Ο ιερέας μαζί με άλλους εθνοφύλακες είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν στη Λήμνο στην περιοχή ευθύνης της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης «Λήμνος» της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού «V Μεραρχία Κρητών» και Τακτικής διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού «Σαράντα Εκκλησίες»

Την εκπαίδευση- συντήρηση παρακολούθησε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος ο οποίος έχει δείξει πως με κάθε ευκαιρία βρίσκεται σε ακριτικά νησιά μαζί με στρατιωτικό προσωπικό αλλά και Εθνοφύλακες.

Άλλο ανώτατο στέλεχος του ΓΕΣ μας έλεγε «χαρακτηριστικά πως οι Εθνοφύλακες είναι μια από τις πιο ουσιώδης αρτηρίες της καρδιάς μιας απομακρυσμένης περιοχής και οφείλουμε να είμαστε συνεχώς δίπλα τους»

Δείτε εικόνες από την άσκηση των εθνοφυλάκων και παρατηρήστε πως έγιναν ασκήσεις με φουσκωτά σκάφη, βολές, συμβατικές αλλά και με βομβίδες, βολές πυροβολικού με πυροβόλα των 105 mm αλλά και αντιαεροπορικές. Στο πεδίο βολής που έχει δημιουργηθεί είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει κατασκευή για διαφόρων τύπων βολές.

 

 

 

 

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ