Κόσμος

Ο νέος ισραηλινός πύραυλος που μπορεί να «φορέσουν» και τα F-16 (βίντεο)


Eνα νέο υπερηχητικό βλήμα αέρoς – επιφανείας σχεδιασμένο για την εξουδετέρωση στόχων υψηλής αξίας κατασκευάστηκε από από το Ισραηλινό Αεροδιαστημικό Βιομηχανικό (IAI) και το Ισραηλινό Στρατιωτικό Βιομηχανικό Σύστημα (ΙΜΙ), αναφέρει η Jerusalem Post .

Ονομάζεται “The Rampage” – από ένα δημοφιλές βίντεο-παιχνίδι που έγινε φέτος και ταινία- είναι ένας ακριβής υπερηχητικός, μεγάλης εμβέλειας πύραυλος αέρος-εδάφους με νεο προηγμένο συστημα πλοήγησης που επιτρέπει ακριβή στόχευση σε πολύ χαμηλό κόστος.

Ο πύραυλος μπορεί να τοποθετηθεί στα μαχητικά αεροσκάφη F-15, F-16 και F-35 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και προορίζεται να εκτοξευθεί σε περιοχές προστατευμένες από συστήματα αεροπορικής άμυνας.
Ο Amit Haimovich, διευθυντής μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης της IAI, δήλωσε στην Jerusalem Post ότι λόγω του συνδυασμού της ταχύτητας και της φυσικής μορφής του Rampage, «μπορεί να ανιχνευθεί, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί”.

Στο θέατρο της Μέσης Ανατολής και τις περιοχές που προστατεύονται από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας, το βασικό πλεονέκτημα αυτού του πυραύλου είναι ότι μπορεί να χτυπήσει στόχους χωρίς να απειλείται η πλατφόρμα εκτόξευσης, υποστήριξε ο ίδιος.

Ο πύραυλος είναι μήκους 4,7 μέτρων, ζυγίζει 570 κιλά, καθοδηγείται από ένα σύστημα GPS που του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες καθώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.

Σύμφωνα με τον Haimovich, μόλις ξεκινήσει ο Rampage, πετάει προς προκαθορισμένες συντεταγμένες, διαμορφώνοντας την τροχιά του για να χτυπήσει το στόχο . Ο πυραύλος, είπε, δεν έχει μια καθαρή βαλλιστική τροχιά που προσθέτει στην ικανότητά του να διεισδύσει σε οποιονδήποτε προστατευόμενο στόχο.

Οι στόχοι που ταιριάζουν καλύτερα στις δυνατότητες του πυραύλου περιλαμβάνουν τα κέντρα επικοινωνίας και διοίκησης, τις βάσεις των αεροπορικών δυνάμεων, τα κέντρα συντήρησης, τις υποδομές και τους πολύτιμους στόχους που προστατεύονται από αντιαεροπορικές μπαταρίες.

Ο Rampage διαθέτει επίσης μια πολεμική κεφαλή που σχεδιάστηκε για βέλτιστη διείσδυση, επιτρέποντας την καταστροφή των στόχων μέσα στα bunkers.

Ο Boaz Levy, γενικός διευθυντής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ομάδας Rockets και Space της IAI, δήλωσε ότι ο Rampage είναι ένα σημαντικό προϊόν που εκπληρώνει μια πραγματική επιχειρησιακή ανάγκη με έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Η IMI και η IAI έχουν επενδύσει πολλά πράγματα στην ανάπτυξη αυτού του προϊόντος, το οποίο αντικατοπτρίζει την εκτεταμένη τεχνολογική τεχνογνωσία και την εμπειρία των δύο εταιρειών με μια τιμή ελκυστική και σχετική για όλες τις παγκόσμιες αγορές.

Ο Haimovich είπε ακόμα στην Post ότι η IAI έχει ήδη αγοραστή για το Rampage, αλλά δεν μπορεί, είπε, να αποκαλύψει την ταυτότητά του .
Η ανακοίνωση σχετικά με τον πύραυλο Rampage , προσθέτει η εφημερίδα, έρχεται καθώς οι εντάσεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ παραμένουν υψηλές, ενώ ο ισραηλινός στρατός IDF συνεχίζει και εντείνει τις διασυνοριακές δράσεις του σε ιρανικούς στόχους στη Συρία.
https://www.youtube.com/embed/cb8M6IeSiAE

militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές