Αθλητισμός

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος... αποκαλύπτει: «Οι βρισιές της Μέρκελ στον Λεβ και ο χαμός στο σπίτι!»

Ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο έπεφτε σαν κουρτίνα στο παράθυρό της και της μαύριζε κι άλλο την ψυχή. Προσπαθούσε να πιει τον ζεστό καφέ της –χωρίς ζάχαρη- και να συγκεντρωθεί στη δουλειά της, αλλά ήταν αδύνατο. Το βλέμμα της έφευγε έξω, εκεί, στη μαυρίλα, που τη φόρτιζε ακόμα περισσότερο.

«Μη με ενοχλήσει κανείς, δεν θέλω τηλεφωνήματα σήμερα», είπε αυστηρά στη γραμματέα της, και κλείστηκε στο γραφείο της.

«Μα εμείς; Εμείς;», αναρωτήθηκε, αδυνατώντας να πιστέψει την οδυνηρή εξέλιξη των πραγμάτων.

Βημάτιζε νευρικά πάνω-κάτω και ξανακοίταξε το πρωτοσέλιδο της Bild.

Ohne Worte! (Χωρίς Λόγια) έγραφε η εφημερίδα.

Άπλωσε το δεξί της χέρι και την πέταξε στο ξύλινο πάτωμα, πνίγοντας μια βρισιά που της ήρθε στο στόμα.

Είδε την πόρτα να ανοίγει και ετοιμαζόταν να βρίσει τη γραμματέα της, την οποία είχε προειδοποιήσει ότι δεν θέλει να την ενοχλήσουν.

Αλλά έπνιξε κι αυτή τη βρισιά όταν είδε μπροστά της τον άντρα της, τον Γιοακίμ Σάουερ, με τον οποίο έκλεισε είκοσι χρόνια γάμου.

«Άνγκελα πρέπει να συζητήσουμε για εκείνο το ταξίδι στη Λειψία που είχαμε σχεδιάσει για τον Ιούλιο», τόλμησε να της πει, παραβλέποντας το σφιγμένο από τον εκνευρισμό πρόσωπό της.

«Πάς καλά; Είσαι με τα καλά σου; Εδώ έχουμε εθνικό πένθος κι εσύ μου λες για ταξίδια;»

Τόλμησε και δεύτερη φορά ο Γιοακίμ.

«Όχι και πένθος επειδή αποκλείστηκε η ομάδα…»

Ύψωσε τη φωνή της σαν να μιλάει στον Κιμ, της Βόρειας Κορέας.

Διασυρθήκαμε παγκοσμίως και… Ohne Worte!

«Δεν αποκλείστηκε, διασύρθηκε, γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι! Και το χειρότερο; Αποκλείστηκε δίκαια! Μια χάρτινη ομάδα ήμασταν. Χημικός είσαι, πρέπει να ξέρεις. Δεν είχαμε καθόλου χημεία. Κι ο συνονόματός σου τα έκανε θάλασσα…»

Η Μέρκελ του ζήτησε να την αφήσει μόνη.

«Ξεροκέφαλη! Ακόμα και το όνομα του πρώην άντρα σου κράτησες», σκέφτηκε μέσα του, αλλά δίχως να πει λέξη, έκανε μεταβολή κι έφυγε.

Μόλις έμεινε ξανά μόνη, κοίταξε ξανά την εφημερίδα κι αυτό το Ohne Worte και με μια νευρική κίνηση έκλεισε την κουρτίνα.

Πήρε από το γραφείο της το κινητό της τηλέφωνο για να καλέσει τον άλλο Γιοακίμ, τον προπονητή. Τον Λεβ.

Τέσσερα χρόνια πριν της είχε χαρίσει ανείπωτες χαρές. Στις 8 Ιουλίου, στο Μπέλο Οριζόντε, είχε ισοπεδώσει στον ημιτελικό τη Βραζιλία με 7-1, και πέντε μέρες μετά, στις 13 Ιουλίου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μαρακανά, η εθνική ομάδα έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια νικώντας στον τελικό την Αργεντινή με το γκολ του Μάριο Γκέτσε.

«Τι να κάνει το γλυκό μου; Μας έλειψε πολύ φέτος…», σκέφτηκε, και κάλεσε τον Λεβ.

Ήταν απενεργοποιημένο. Πήρε ξανά. Τα ίδια. Κι όταν απέτυχε να τον βρει και τρίτη φορά, πέταξε τη συσκευή στον τοίχο, διακόπτοντας για πάντα τη ζωή του. Δεν θα το έκλεγε κιόλας, σουηδικό ήταν το μοντέλο.

Ο εκνευρισμός!

«Καταραμένη Ρωσία, μας κάνεις πάντα και υποφέρουμε», είπε δυνατά.

Κάθισε στο γραφείο της. Της έφταιγε ακόμα και η πολυθρόνα, την οποία ένιωθε για πρώτη φορά άβολη.

Άνοιξε το τάμπλετ κι άρχισε να χαζεύει. Παρότι εκνευρίστηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο, δεν βρήκε τη δύναμη να το κλείσει. Διάβαζε κατακόκκινη!

*Χωρίς νίκη στη Ρωσία εδώ και 80 χρόνια. Σε όλα τα επίπεδα. Από αθλητισμό, μέχρι τις μάχες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κλαίει η καγκελάριος Μέρκελ!

*Τελευταίααααααα, Τελευταίααααααα,

σας πέρασε ακόμα και η Κορέααααα!

*Η Χιουντάϊ απέκλεισε τη Μερσέντες

*Τελευταία φορά που αποκλείστηκε η Γερμανία σε αυτή τη φάση των ομίλων ήταν το 1938…. Πάμε σούπερ μάρκετ να πάρουμε εβαπορέ και χαρτιά υγείας…

*«Έτσι φεύγατε κι απ’ το Στάλινγκραντ».

*Από Ρωσία μέχρι Γερμανία πόση ώρα να είναι με λεωφορείο;

*Αποκλείστηκε η Γερμανία; Ωχ, έρχονται μνημόνια σε όλο τον κόσμο!

Ένα δάκρυ κύλησε στο άβαφτο πρόσωπό της. Πήρε τη δεύτερη συσκευή της και ξανακάλεσε τον Λεβ. Πάλι απενεργοποιημένος. Αυτή τη φορά δεν το πέταξε, αυτό το χρειαζόταν.

«Είσαι Γερμανός εσύ; Επειδή πήρες το προηγούμενο παγκόσμιο άραξες στη δόξα σου; Μας ντρόπιασες. Πού είναι η ψυχή μας, το πάθος μας, το dna μας;», είπε μεγαλόφωνα, σαν να τον είχε μπροστά της.

Η κριτική

Άνοιξε την πόρτα για να πάει στο μπάνιο κι είδε ξανά τον άντρα της.

«Ακόμα κι εγώ δεν θα επέμενα σε παίχτες ντεφορμέ όπως ο Οζίλ και ο Μίλερ. Ο άνθρωπος τα είχε χαμένα. Άφησε έξω στο ματς με τη Σουηδία τον Χούμελς επειδή του έκανε κριτική για το ματς με το Μεξικό. Δεν πήρε ποτέ τον Σανέ που έκανε τρομερή χρονιά. Παρουσίασε μια άχρωμη ομάδα χωρίς κανένα πλάνο, χωρίς κίνητρο, χωρίς τίποτα. Ντροπή!», είπε στον σύζυγό της, που κουνούσε το κεφάλι του συμφωνώντας. Ας έκανε κι αλλιώς…

«Γιοακίμ έχει δίκιο ο Λόταρ Ματέους…»

«Τι είπε; Δεν πρόλαβα να δω, έκλεισα την τηλεόραση μόλις τελείωσε το ματς, δεν άντεχα να βλέπω…»

«Τι πάει να πει δεν πρόλαβες; Ας προλάβαινες! Τέλος πάντων. Είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένος και εκνευρισμένος με την απόδοσή μας. Ότι παίξαμε πολύ αργά, ότι δεν είχαμε καμία φαντασία και δύναμη. Είπε ακόμα ότι το σύστημα που επέλεξε ο Λεβ δεν ήταν σωστό κι ότι έπρεπε να παίξουμε με κλασικό σέντερ φορ, ότι δεν είχαμε και τον τρόπο να περάσουμε σωστά την μπάλα μπροστά. Μπορεί να είχαμε κατοχή 70%, αλλά είχαμε μόλις έξι σουτ και αυτό δεν είναι αρκετό. Είπε ότι η ομάδα δεν ήταν αρκετά συγκεντρωμένη».

Ο άντρας της προσπάθησε κάτι να ψελλίσει.

«Είναι όπως σου τα λέω!»

«Δεν έχω αντίρρηση Άνγκελα, απλώς…»

«Τι απλώς;»

«Τίποτα… Να… Οι Γάλλοι…»

«Τι; Είπε κάτι ο Ζιντάν;»

«Όχι, όχι… Σε έχει μπλέξει η Le Monde…»

«Εμένα; Με την Εθνική;»

«Όχι, όχι, καμία σχέση. Κάτσε να σου διαβάσω…»

Εκείνη φαινόταν κουρασμένη αλλά τον άκουσε.

«Ενώ ένα τμήμα της γερμανικής Δεξιάς έχει ως ιδανικό της μια λευκή, χριστιανική Ευρώπη, κλεισμένη στον εαυτό της και κοιτάζει περισσότερο προς τις «ανελεύθερες δημοκρατίες», η καγκελάριος Μέρκελ εκπροσωπεί μια άλλη Ευρώπη. Πρέπει να σώσουμε τη στρατιωτίνα Μέρκελ…»

«Σκατά Γιοακίμ, σκατά! Άντε τώρα να μην τηλεφωνήσω στον Μέσι και του ζητήσω να τους ισοπεδώσει το Σάββατο στους 16. Για να μη βγάζουν γλώσσα…»

Τον κοίταξε εκνευρισμένη.

«Λοιπόν, γεια σου τώρα. Καλύτερα να πάω μια βόλτα να ηρεμήσω. Μα να αποκλειστούμε από τους Λι και τους Σον; Ντροπή! Πρέπει να πάρω μέτρα…»

Την ώρα που ανέβαινε τη σκάλα για να αλλάξει, χτύπησε το κινητό της. Είδε στην οθόνη το όνομα του Σόιμπλε.

«Άσε μας ρε κι εσύ τώρα!», είπε μεγαλόφωνα και «γείωσε» την κλήση. Δεν θα μοιραζόταν με κανέναν τον πόνο της και τον πληγωμένο εγωισμό της…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...