Πολιτική

Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας εντυπωσιάζουν - To μαγευτικό τοπίο από ψηλά (Βίντεο)

Αποτελούν το βορειότερο άκρο της Εύβοιας και είναι το σημείο όπου τα νερά του Ευβοϊκού ενώνονται με αυτά του Μαλιακού. Ο λόγος για τα Λιχαδονήσια που εντυπωσιάζουν με την μαγευτική τους εικόνα.

Στα νησάκια η πρόσβαση γίνεται είτε από τη Φθιώτιδα είτε από τη Λιχάδα, στην Εύβοια. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι η Μανολιά, όπου βρίσκεται και η πιο οργανωμένη παραλία, ενώ στη Στρογγυλή στέκει ακόμα, αγέρωχος, ο φάρος, με γύρω του τα ερείπια ιεράς μονής του 12ου αιώνα. Ανάμεσά τους, πολλά άλλα νησάκια συμπληρώνουν το γοητευτικό ψηφιδωτό του τοπίου: Στενό, Βαγιά, Λιμάνι, Βοριάς είναι μερικά από αυτά.

Όσον αφορά στο όνομα τους τα Λιχαδονήσια λέγεται πως το οφείλουν στον Λίχα, δούλο του Ηρακλή ο οποίος έδωσε στον μυθικό ήρωα τον χιτώνα της Δηιάνειρας.  Ο μύθος λέει πως ο Ηρακλής θεώρησε τον Λίχα υπεύθυνο και τον έριξε στη θάλασσα. Από το κορμί του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια.

Στο βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι haanity στο Youtube φαίνεται και η πιο «άγρια» πλευρά των εξωτικών νησιών, αυτή της δημιουργίας τους, που σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή εικόνα από ψηλά:

https://www.youtube.com/watch?v=SBt82iT4oP0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...