Αθλητισμός

«Οε οε πρωτάθλημα για σένα Παύλε Γιαννακόπουλε» - Το σήκωσε στο καμίνι του ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ!

O Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του κρίσιμου πέμπτου τελικού, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 84-70 κυριαρχώντας στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Οι Πράσινοι έκαναν το 3-2 στη σειρά των τελικών, αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πανηγύρισαν την επιτυχία με το κοινό τους, αφιερώνοντας τον τίτλο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου!

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟY: Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με ιδιαίτερη νευρικότητα και με καμία εκ των δύο να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Πρωταγωνιστής της πρώτης περιόδου για τον Ολυμπιακό ήταν ο Πρίντεζης, που «κουβάλησε» την ομάδα του στην επίθεση, ενώ ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στη ρακέτα σκοράροντας κυρίως με τους ψηλούς και κερδίζοντας φάουλ. Πάντως, αμφότερες οι ομάδες τα… έσπασαν, κάτι που αποδεικνύεται από το πολύ χαμηλό σκορ (14-15), με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδο.

Το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι νευρικό και στη δεύτερη περίοδο, με άσχημα ποσοστά και πολλές αψιμαχίες μεταξύ των παικτών. Ο Μάικ Τζέιμς βοήθησε τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, με τον Νικ Καλάθη να μην έχει ξεκινήσει καλά το ματς. Για τον Ολυμπιακό, ο Τζαμέλ ΜακΛιν έγινε παράγοντας της αναμέτρησης αποτελώντας άξιο συμπαραστάτη του Βασίλη Σπανούλη, που άρχισε να παίρνει μπρος. Ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου (25-30) στο 19’ και ολοκλήρωση την ανάπαυλα όντας μπροστά στο σκορ με 35-31.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε καλύτερα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρήκε λύσεις βελτιώνοντας το περιφερειακό του σουτ. Οι Πράσινοι ανέκτησαν ξανά το προβάδισμα στο 25’ (42-39), ενώ στο 27’ πέτυχαν ένα καθοριστικό επιθετικό ξέσπασμα, με το οποίο άνοιξαν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Παππάς, ο Τζέιμς και ο Λοτζέσκι βρήκαν το… χέρι τους, πέτυχαν συνεχή καλάθια ψυχολογίας και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με το μεγαλύτερο προβάδισμά του μέχρι εκείνο το σημείο (60-50).

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη… δουλειά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αφού διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Πράσινοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με τους περιφερειακούς τους να είναι «καυτοί». Με «τρελά» καλάθια του Παππά και του Τζέιμς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ εδραίωσε την κυριαρχία της και αύξησε τη διαφορά ακόμα περισσότερο παίρνοντας προβάδισμα 18 πόντων (78-60) στο 37’. Ο Ολυμπιακός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, όμως δεν βρήκα τα μεγάλα σουτ που έψαχνε και ηττήθηκε 84-70, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το πρωτάθλημα.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το επιθετικό ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο έκρινε την αναμέτρηση. Οι Πράσινοι σκόραραν συνολικά 53 πόντους στο δεύτερο μέρος, ενώ είχαν μείνει στους 31 στο πρώτο. Παράλληλα, βελτίωσαν την άμυνά τους, αύξησαν το τέμπο και βρήκαν πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 18 πόντους ξεκινώντας την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Από κοντά και οι Νίκος Παππάς (13π.), Ματ Λοτζέσκι (12π.), που πέτυχαν καθοριστικά καλάθια, αλλά και ο Τζέιμς Γκιστ (11π., 2 κλεψίματα, μία τάπα).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα, το οποίο κόσμος και ομάδα αφιέρωσαν στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν απογοητευτικός στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν. «Φορτώθηκε» πολύ γρήγορα με φάουλ και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις για 3’ λεπτά προτού συμπληρώσει 5 φάουλ και αποβληθεί, όντας άποντος.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού γέμισε το ΟΑΚΑ και δημιούργησε πολύ «θερμή» ατμόσφαιρα. Δεν έλειψαν και κάποια «παρατράγουδα», όπως το μαζικό άναμμα καπνογόνων λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και η αποχώρηση του Ολυμπιακού για λίγα λεπτά πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τους Πειραιώτες να καταγγέλλουν ότι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν μπουκάλια στον πάγκο της ομάδας τους.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 9 (17 ριμπάουντ), Γκιστ 11, Λοτζέσκι 12 (1), Καλάθης 9 (1), Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 18 (1), Παππάς 13 (1), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Μήτογλου

Ολυμπιακός: Σπανούλης 11 (1), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 13 (2), Παπανικολάου 6 (1), ΜακΛίν 16, Παπαπέτρου 2, Στρέλνιεκς 2, Ρόμπερτς 13 (2), Μπόγρης 2, Ουίλτζερ 5

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: 21/39 δίποντα, 6/18 τρίποντα, 24/34 βολές, 37 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 9 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 13 λάθη

Ολυμπιακός: 14/31 δίποντα, 7/23 τρίποντα, 21/28 βολές, 34 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 8 κλεψίματα, 1 κόψιιμο, 18 λάθη

 

sportdog.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ