Κόσμος

Νέες αγωγές σε βάρος του Γουάινστιν -Μία ακόμη γυναίκα τον κατηγορεί για βιασμό

Αλλες τρεις γυναίκες κατέθεσαν αγωγή, από κοινού, εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν και των στούντιο Miramax και The Weinstein Company, που του ανήκαν.

Από αυτές, η μία- η Μελίσα Τόμσον- κατηγορεί τον πρώην πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ για βιασμό, το 2011. Μάλιστα, σύμφωνα με την αγωγή, στη συνέχεια οι δικηγόροι του Γουάινστιν, Μπεν Μπράφμαν και Αλεξ Σπίρο, είπαν σε αυτή την γυναίκα ότι εργάζονται για λογαριασμό των θυμάτων του και την έπεισαν να τους δώσει οπτικό και ακουστικό υλικό που αποδείκνυε τον βιασμό της.

Η δεύτερη γυναίκα, η Κέιτλιν Ντουλέινι, κατηγορεί τον Γουάινστιν ότι την απείλησε, της επιτέθηκε και την κράτησε παρά τη θέλησή της το 1996 στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών.

Τέλος η Λαρίσα Γκόμες αναφέρει ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Γουάινστιν και τη δεύτερη φορά, το 2000, την ανάγκασε να τον φιλήσει και της έπιασε το στήθος.

Οι δικηγόροι των εναγουσών κατηγορούν τον Γουάινστιν ότι σε κάθε περιστατικό απειλούσε να καταστρέψει την καριέρα των γυναικών εναντίον των οποίων είχε επιτεθεί. Επίσης κατηγορούν τα στούντιο Miramax και The Weinstein Company ότι «διευκόλυναν» και συγκάλυψαν τη συμπεριφορά του.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ