Κοινωνία

Μυρίζει μπαρούτι στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης - Ρομά άναψαν φωτιές, έστησαν οδοφράγματα και απειλούσαν...(εικόνες, βίντεο)


Η κηδεία της 13χρονης Γιαννούλας στην Άμφισσα ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00, ωστόσο ξεκίνησε νωρίτερα, στις 10.15. Σύμφωνα με το newsit.gr συγγενείς του αδικοχαμένου παιδιού πραγματοποίησαν πορεία κοντά στο νεκροταφείο και στη συνέχεια έφτασαν σε αυτό για να πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο κορίτσι. Το παιδί που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, που έριξε επιχειρηματίας στον καταυλισμό που ζούσε. Το κλίμα ήταν όπως αναμενόταν ιδιαίτερα φορτισμένο κατά τη διάρκεια της κηδείας. Η μητέρα και οι στενοί συγγενείς της, ζητούσαν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη που διαφεύγει.

Αμέσως μετά την κηδεία, ορισμένοι από εκείνους που βρέθηκαν στο νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη ανήλικη βγήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν με λάστιχα και ξύλα την περιφερειακή οδό που οδηγεί στη Λαμία. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στον δρόμο, αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα της περιφερειακής. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν διακριτικά τα γεγονότα, έχοντας αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ έχουν διακόψει και την κυκλοφορία αρκετά μέτρα πριν το σημείο όπου εξελίσσονται τα γεγονότα. 

Η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπάλληλος του επιχειρηματία, που κατηγορείται ως συνεργός στο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος βρέθηκε μέσα στο αγροτικό του επιχειρηματία λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς που στοίχισαν τη ζωή στη 13χρονη. Ρομά που άρχισαν να καταδιώκουν τον δράστη, μπορεί να μην κατάφεραν να πιάσουν τον ίδιο, ωστόσο εγκλώβισαν τον υπάλληλό του και του επιτέθηκαν.

Το απόγευμα εντοπίστηκε από την αστυνομία που τον οδήγησε στο τμήμα. Θα ερευνηθεί αν βοήθησε τον φερόμενο ως δράστη στο έγκλημα. Μέχρι στιγμής ο ίδιος αρνείται τα πάντα, ενώ όπως λέει δεν γνωρίζει που μπορεί να έχει βρει καταφύγιο το αφεντικό του. Τσιγγάνοι πάντως επιμένουν ότι την ώρα των πυροβολισμών ήταν στο σημείο δίπλα στον επιχειρηματία. Τονίζουν πάντως ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του εγκλήματος, αλλά συνεργός.

Μητέρα 13χρονης: Ζητώ δικαίωση, είδα ότι αυτός τη σκότωσε

Η μητέρα της μικρής συγκλονισμένη από την απροσδόκητη απώλεια, μίλησε στην εκπομπή TatianaLive για το πώς έγινε το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο φερόμενος ως δράστης πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το αυτοκίνητό του έξω από τον καταυλισμό. Ρομά του έκαναν παρατήρηση καθώς εκεί περνούν και παίζουν παιδιά και υπήρχε κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αντέδρασε και αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Κάποιοι Ρομά τότε φέρονται να χειροδίκησαν εναντίον του. Εκείνος εξοργισμένος έφυγε και επέστρεψε με το όπλο του. Ο 34χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές. Η μια σφαίρα τραυμάτισε έναν 35χρονο στο πόδι. Η άλλη βρήκε την μικρή Γιαννούλα και τη σκότωσε.

«Χόρευε η κόρη μου, εγώ ήμουν απέναντι και άκουσα τον πυροβολισμό. Βλέπω την κόρη μου κάτω. Μου σκότωσε την κόρη αυτός, σηκώθηκε κι έφυγε. Τον είδα ότι ήταν αυτός. Μου σκότωσε το μωρό, εγώ έσπασα το σπίτι του, εγώ έβαλα φωτιά στο αυτοκίνητό του. Σκότωσε την κόρη μου. Ήταν κι άλλα παιδιά που χόρευαν εδώ. Δεν πρόλαβε να φύγει το κορίτσι μου. Εγώ τη σήκωσα από κάτω…» λέει η μητέρα της 13χρονης στην εκπομπή στο Epsilon.

«Ζητάω δικαίωση. Η κόρη μου έφυγε. Αυτός να σαπίσει στη φυλακή, να κλειστεί όλα τα χρόνια μέσα. Πέθανε σαν ένα αρνί, έτσι πετάχτηκε το αίμα της… εγώ την πήγα στο νοσοκομείο, ήταν γεμάτη αίματα, το κορίτσι μου ήταν “σβησμένο”» συνεχίζει η μητέρα της 13χρονης κοπέλας στη συγκλονιστική της μαρτυρία. «Σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος» καταλήγει η μητέρα της Γιαννούλας…

Η ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ρομά

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό και τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές». Δηλώνει δε, την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ