Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Ο Μέσι ελπίζει βάσιμα πια σε πρόκριση - Πως η Αργεντινή περνά στους «16»

Η χειρότερη έκδοση της Αργεντινής έχει εμφανιστεί σε αυτό το Μουντιάλ, αλλά παρότι έχει μόλις έναν βαθμό σε δύο ματς έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16».

Και αυτό διότι η Νιγηρία έκανε μεγάλο δώρο, κερδίζοντας με 2-0 την Ισλανδία.

Πλέον, η Κροατία μετράει έξι βαθμούς και έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση, η Νιγηρία πέρασε δεύτερη με τρεις βαθμούς, ενώ από έναν μετρούν η Ισλανδία και η Αργεντινή, οι οποίες παραμένουν δίχως νίκη στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ. Την τελευταία αγωνιστική (26/6, 21:00), η παρέα του Λιονέλ Μέσι παίζει με τους Αφρικανούς και οι Ισλανδοί με το συγκρότημα του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Η Αργεντινή, δεδομένα, θα πρέπει να νικήσει τη Νιγηρία, ώστε να την περάσει στη βαθμολογία (τέσσερις βαθμοί έναντι τρεις) και να μη νικήσει η Ισλανδία την Κροατία.

Φυσικά, αν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και η Αργεντινή τη Νιγηρία, οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στους τέσσερις βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, μετράει η διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Χέιμιρ Χάλγκριμσον υπερτερεί, έχοντας -2 γκολ (1-3) και αυτή του Σαμπαόλι -3 (1-4). Επομένως, η Αργεντινή θα πρέπει να νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων τη Νιγηρία απ' ότι η Ισλανδία την Κροατία, ώστε να μπορέσει να προκριθεί στην επόμενη φάση, με την προϋπόθεση να έχει καλύτερη επίθεση.

Υπάρχει και σενάριο οι δυο ομάδες να ισοβαθμήσουν και να έχουν ίδια γκολ υπέρ και κατά. Αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA. Θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων, ίδια γκολ υπέρ, ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το 7ο κατά σειρά κριτήριο είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες. Αν, όμως, και το σύνολο των καρτών στον όμιλο είναι ίδιο για τις δύο ομάδες μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής (στο σενάριο που όλα τα προηγούμενα κριτήρια παραμείνουν κι αυτά ίδια), τότε το 8ο και τελευταίο κριτήριο που θα τις χωρίσει οριστικά θα είναι η... κλήρωση της FIFA. Αυτή τη στιγμή, η Ισλανδία δεν έχει κάρτα έναντι τριών της Αργεντινής.

Και όπως αντιλαμβάνεστε μετρούν τα πάντα σε αυτή την μάχη για την πρόκριση!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ