Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Ξεκάθαρος ο Ιέρο στην Εθνική Ισπανίας -«Δεν θα αλλάξουμε πράγματα»

η δουλειά του Τζουλέν Λοπετέγκι στην Εθνική Ισπανίας σκοπεύει να συνεχίσει ο Φερνάντο Ιέρο, καθώς ετοιμάζεται να οδηγήσει τους «φούριας ρόχας» στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η αρχή θα γίνει στο ντέρμπι της Παρασκευής με την Πορτογαλία, όπου ο άλλοτε διεθνής κεντρικός αμυντικός θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο ως πρώτος προπονητής μετά την αιφνίδια απομάκρυνση του Λοπετέγκι. Ο τελευταίος ήταν αήττητος σε 20 ματς (14 νίκες-6 ισοπαλίες), αλλά έχασε τη δουλειά του μετά τη συμφωνία του με την Ρεάλ Μαδρίτης!

«Το κλειδί είναι να αλλάξουμε ότι χρειαστεί, όχι πολλά πράγματα», τόνισε ο Ιέρο στην πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας και συνέχισε: «Δεν μπορείς να αλλάξεις πράγματα μέσα σε δύο ημέρες και ένα μεγάλο μέρος του τεχνικού τιμ θα παραμείνει μαζί μας.

Έχουμε δει βίντεο με τον προσεχή μας αντίπαλο και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τέλος πάντων από τώρα μέχρι το ματς με την Πορτογαλία δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές. Έχω δει όλες τις προπονήσεις και από μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται αλλαγές.»

Ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του συλλόγου που διέπρεψε στο παρελθόν, να έρθει σε συμφωνία με τον Λοπετέγκι, και παράδέχθηκε ότι η ευκαιρία να αναλάβει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του είναι μία ευκαιρία που δύσκολα μπορεί να απορρίψει κάποιος.

«Είναι μία θαυμάσια πρόκληση. Γνωρίζω τις καταστάσεις και η δουλειά του Ζουλέν είναι φανταστική. Του εύχομαι τα καλύτερα», σχολίασε ο Ιέρο. Πρόσθεσε ακόμη: «Ήταν μία απόφαση που έπρεπε να πάρω πολύ γρήγορα, αλλά δεν μπορούσα να πω όχι. Δεν θα συγχωρούσα τον εαυτό μου.»

Η προηγούμενη εμπειρία του 50χρονου προέρχεται από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και την Οβιέδο, ωστόσο, εκτιμά ότι οι παίκτες είναι έτοιμοι να αφήσουν πίσω ό,τι κι αν συνέβη και να συγκεντρωθούν στο πώς θα κατακτήσουν το 2ο τρόπαιο στην Ιστορία, αρχής γενομένης από το ματς της Παρασκευής με την Πορτογαλία στο Σότσι.

«Είναι σπουδαίοι επαγγελματίες, ώριμοι και υπεύθυνοι. Εάν δεν ήμουν σίγουρος πως θα είχαμε μία σπουδαία πορεία στο τουρνουά, δεν θα ήμουν εδώ», επισήμανε ο Ιέρο. Κατέληξε λέγοντας:

«Είναι έτοιμοι για την πρόκληση που έχουν μπροστά τους, όπως είναι όλοι οι Ισπανοί. Η ομάδα θα παραμείνει η ίδια, όπως ακριβώς βάδιζε μέχρι τώρα, είναι στο χέρι μας να ξεχάσουμε τι έγινε και να σκεφτούμε τι αντιπροσωπεύουμε. Κανείς δεν μπορεί να πάρει μακριά το όνειρό μας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...