Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: «Θρίλερ» η πρωτιά στον έκτο όμιλο! Οι κάρτες δίνουν προβάδισμα στην Αγγλία

Η Αγγλία συνέτριψε τον Παναμά με 6-1 για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Μουντιάλ 2018 κι έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι κάρτες δίνουν προβάδισμα στους Άγγλους έναντι του Βελγίου.

Η Αγγλία και το Βέλγιο έχουν 6 βαθμούς, ωστόσο οι Άγγλοι είναι αυτοί που βρίσκονται για την ώρα στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου του Μουντιάλ 2018, καθώς έχουν αντικρίσει μία κίτρινη λιγότερη από το Βέλγιο στη διοργάνωση.

Μετά τη νίκη των λιονταριών με 6-1 επί του Παναμά, η Αγγλία και το Βέλγιο ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, έχοντας ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων (+6) αλλά και ίδια ακριβώς επίθεση (8).

Εάν οι δύο ομάδες έρθουν ισόπαλες στο μεταξύ τους παιχνίδι στην τελευταία αγωνιστική, η πρώτη θέση θα κριθεί μέσω fair play. Η κορυφή του ομίλου θα ανήκει, δηλαδή, στην ομάδα που θα έχει τις λιγότερες κάρτες στη διοργάνωση.

Για την ώρα, η Αγγλία έχει το προβάδισμα, καθώς οι παίκτες της έχουν δεχθεί μόλις δύο κίτρινες κάρτες. Το Βέλγιο έχει τρεις πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να υπάρξει ισορροπία και στις κάρτες. Εάν συμβεί κι αυτό, ακολουθεί κλήρωση!

Η βαθμολογία του ομίλου

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα εξής κριτήρια:

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι

8. Κλήρωση από τη FIFA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ