Αθλητισμός

Μουντιάλ: Φαβορί η Βραζιλία κόντρα στην Κόστα Ρίκα - «Ντέρμπι» για Νιγηρία και Ισλανδία

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα στην Αγία Πετρούπολη (15:00, ΕΡΤ1) για τον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «σελεσάο» δεν έπεισε με την εμφάνισή της κι έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία στην πρεμιέρα, συνεπώς γνωρίζει πως αν δεν κερδίσει και τώρα θα… μπλέξει. Η Κόστα Ρίκα, στον αντίποδα, μετά την ήττα από τη Σερβία στην πρεμιέρα χρειάζεται τουλάχιστον ισοπαλία για να ελπίζει πως θα προκριθεί στα νοκ άουτ, όπως και πριν τέσσερα χρόνια, όταν και ήταν μία από τις τρεις αήττητες ομάδες της διοργάνωσης. Ο Νεϊμάρ αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, παρά τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο. 

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δέκα φορές κατά το παρελθόν με τη Βραζιλία να μετρά εννιά νίκες και μια μόνο ήττα, το 1960 σε φιλικό. Σε Παγκόσμιο Κύπελλο οι δύο ομάδες μονομαχούν για τρίτη φορά, με τη «σελεσάο» να νικά 1-0 το 1990 και 5-2 το 2002. Οι Βραζιλιάνοι είναι αήττητοι στα τελευταία 13 παιχνίδια τους σε ομίλους (10 νίκες-3 ισοπαλίες), δεν έχουν χάσει ποτέ την κορυφή γκρουπ από το 1982 και δεν έχουν μείνει ποτέ εκτός συνέχειας από την πρώτη φάση από το 1966.

Πιθανές συνθέσεις:
Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Παουλίνιο, Κουτίνιο, Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζέσους.

Κόστα Ρίκα (Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Κάλβο, Γκουζμάν, Μπόρχες, Κάμπελ, Ρουίς, Ουρένια.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Νιγηρία-Ισλανδία: Η ευκαιρία τους μετά το κάζο της Αργεντινής

Η Νιγηρία αναμετράται με την Ισλανδία στην αρένα του Βόλγκογκραντ για τον τέταρτο όμιλο (18:00, ΕΡΤ1) σε ένα ματς που έχει αποκτήσει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον, αφού μετά τη νίκη της Κροατίας επί της Αργεντινής η δεύτερη θέση πρόκρισης είναι… ορθάνοιχτη.

Οι «αετοί» δεν έχουν βαθμό, αλλά με νίκη θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα πριν αντιμετωπίσουν την Αργεντινή την τελευταία αγωνιστική. Η δε Ισλανδία ακόμη και με ισοπαλία θα έχει την τύχη στα χέρια της κόντρα στην αδιάφορη (σε αυτή την περίπτωση) Κροατία στο φινάλε.

Οι «βίκινγκς» θα έχουν μια πολύ σημαντική απουσία, καθώς νοκ άουτ έχει τεθεί ο μέσος της Μπέρνλι, Γιόχαν Γκούντμουντσον. Στον αντίποδα, Μούσα και Ιεανάτσο διεκδικούν τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Οι δύο ομάδες τίθεται μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπες, με την πρώτη σε ένα φιλικό το 1981, στο οποίο η Ισλανδία είχε πάρει τη νίκη με 3-0. Η Νιγηρία έχει πετύχει ΚΑΙ τις πέντε νίκες της σε τελικά Μουντιάλ απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο μετρά μόλις μια νίκη στα 13 τελευταία παιχνίδια της (3 ισοπαλίες-9 ήττες), το 2014 απέναντι στη Βοσνία. Η Ισλανδία, από την άλλη, μετά το 1-1 της πρεμιέρας με την Αργεντινή μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Σενεγάλη το 2002 που δεν χάνει στα πρώτα δύο παιχνίδια της ιστορίας της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πιθανές συνθέσεις:
Νιγηρία (Ρορ): Ουζόχο, Εμπουέχι, Μπαλογκάν, Ιντόγου, Τροοστ-Εκόνγκ, Εντίντι, Ετέμπο, Μόουζες, Μίκελ, Ιγουόμπι, Ιεανάτσο.
Ισλανδία (Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Μπιάρνασον, Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον.
Διαιτητής: Ρικάρντο Μοντέρο (Κόστα Ρίκα).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ