Αθλητισμός

Με την ευχή του Πατριάρχη το Μουντιάλ! Πως συνδύασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Ορθοδοξία

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών εξέφρασε την ελπίδα του για ένα επιτυχημένο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη ρωσική εθνική ομάδα.

"Ελπίζω ότι αυτό το σημαντικό γεγονός θα αποδειχθεί επιτυχές και θα αντικατοπτρίζει θετικά τη διάθεση του λαού μας. Φυσικά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το παιχνίδι της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, εδώ μπορούμε μόνο να ελπίζουμε και να προσευχόμαστε έτσι ώστε όλα και βεβαίως, οι ελπίδες μας να συνδέονται με τις ικανότητες των αθλητών μας ", δήλωσε ο πατριάρχης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στη Μόσχα την Τετάρτη.

Κάλεσε επίσης τον κλήρο και τους απλούς ανθρώπους να επεκτείνουν το καλωσόρισμα όσων επισκέπτονται τη Ρωσία αυτές τις μέρες, ως φιλοξενούμενοι ή συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και δείχνουν ενδιαφέρον για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

«Θα ζητούσα να είμαστε όλοι έτοιμοι, να είμαστε φιλόξενοι, ακόμη και σε εκκλησίες, προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που θα στραφούν προς την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που θα μας θέτου ερωτήσεις, που θα ενδιαφέρονται για τη ζωή της Εκκλησίας .Αυτό είναι κυρίως το καθήκον της φιλοξενίας, αλλά είναι και το ποιμαντικό μας καθήκον ", δήλωσε ο Κύριλλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...