Σκοπιανό

Μας τρολάρει και ο Μάθιου: «Φέτος δεν χρειάζομαι άλλα δώρα» - Βίντεο


Το παρών στις Πρέσπες, στη διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων έδωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος εργάστηκε από το 1994 μέχρι και σήμερα για την επίτευξη συμφωνίας για το ονοματολογικό της FYROM.

Μάλιστα, ο κ. Νίμιτς γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά του και χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή το καλύτερο δώρο για τον ίδιο. «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στους μεγάλους ηγέτες της περιοχής. Η επίλυση του προβλήματος απαίτησε πολιτικό θάρρος και ηγετική ικανότητα όπως και θάρρος. Δεν βρίσκει κανείς πολιτικό θάρρος και πολιτικό όραμα, δεν βρίσκει κανείς τέτοιες διπλωματικές ικανότητες», δήλωσε ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ.

Νίμιτς: «Φέτος δεν χρειάζομαι δώρα»

«Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπραξη τέτοιας ποιότητας ηγετών σε αυτές τις δύο χώρες. Έχοντας εργαστεί τόσα χρόνια στο ζήτημα μπορώ να πω πως είναι χαρά και τιμή μου που εργάστηκα και υπέγραψα την παρούσα συμφωνία. Η επεξεργασία του προβλήματος τόσα χρόνια έχει οδηγήσει σε μία δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση σήμερα. Είναι μία συμφωνία μου μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα ημέρα των γεννεθλίων μου θέλω να πω στην οικογένειά μου πως φέτος δεν χρειάζομαι δώρα. Μου έκαναν δώρο ήδη οι δύο πρωθυπουργοί. Πλέον και τυπικά έχουν ολοκληρωθεί τα καθήκοντά μου αλλά πλέον η συμφωνία θα εφαρμοστεί από 4 πολλοί ικανούς πολιτικούς» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Νίμιτς.

Η ατάκα Κοτζιά για τα γενέθλια Νίμιτς

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωθέντες στις Πρέσπες. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Νίκου Κοτζιά που χαμογελούσε και χαιρετούσε τους συγκεντρωμένους στην σκηνή που είχε στηθεί στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες.

Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους ότι σήμερα είναι η ημέρα των γενεθλίων του Μάθιου Νίμιτς και προέτρεψε τον κόσμο να τραγουδήσει το «Happy Birthday» στον διαμεσολαβητη του ΟΗΕ.

https://www.youtube.com/embed/ZHsi4WFFLaE?feature=oembed

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...