Σκοπιανό

Μαξίμου: Ο Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα εμπλέκοντας τον ΠτΔ στη συμφωνία με τα Σκόπια

Ασυγχώρητη υπονόμευση της συνταγματικής τάξης καταλόγισε το Μέγαρο Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που αναφερόμενος στη συμφωνία για το Σκοπιανό κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για «ανιστόρητη σύμπλευση με τον κ. Τσίπρα».

Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, με ιταμό μάλιστα τρόπο», εμπλέκοντας τον κ. Παυλόπουλο στην αντιπαράθεση για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς γνωρίζει τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου, γεγονός που καθιστά το ατόπημά του ακόμη βαρύτερο.

Το Μέγαρο Μαξίμου καλεί μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη «να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης».

Αναλυτικά, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου.

Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...