Κοινωνία

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα - Είχαν ολόκληρο οπλοστάσιο

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας καλλιεργούσαν και διακινούσαν κάνναβη, σε Λασίθι και Ρέθυμνο, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες για κακουργήματα, που αφορούν σύσταση εγκληματικής ομάδας, ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικά.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις στους δύο νομούς της Κρήτης, χθες Κυριακή (17/06), οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν θερμοκήπιο με 2.627 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούντο 133 δενδρύλλια με τη μέθοδο της υδροπονίας. Κατέσχεσαν, δε, περίπου 22 κιλά κάνναβης, όπλα, πυρομαχικά και χρήματα προερχόμενα από τη δράση της οργάνωσης.

lasithi narkwtika5

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, 45, 46, 52 και 55 χρόνων, δημιουργούσαν φυτείες κάνναβης από κοινού τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ιδιοκτησίας τους.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και αγροτεμάχια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων: Σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, σε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του 45χρονου και του 55χρονου, 2.627 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, που καλλιεργούνταν επιμελώς με χρήση τεχνικού εξοπλισμού, τα οποία εκριζώθηκαν, πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και 23 φυσίγγια, ενώ σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 52χρονου, 133 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν με τη μέθοδο της υδροπονίας και εκριζώθηκαν, 21 κιλά και 861 γραμμάρια κάνναβης σε τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες, πλήρης εξοπλισμός αποτελούμενος από ανεμιστήρες, λάμπες, αφυγραντήρες κ.λπ..

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 πυροκροτητές, 3 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, διόπτρα νυκτός, 688 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 14.285 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ζυγαριά ακριβείας και κάλυκες. Τέλος, κατασχέθηκε ΙΧ αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

https://youtu.be/G68DTneC4q4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...