Κόσμος

Κούβα: Κατασχέθηκε ποσότητα – ρεκόρ ναρκωτικών ουσιών

Την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί ποτέ στα χρονικά της Κούβας, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες.

Πάνω από 5,5 τόνους ναρκωτικών κατέσχεσαν οι αρχές στην Κούβα το 2017, ποσό που αντιστοιχεί στην μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών στη χώρα, ενώ συνελήφθησαν 104 διακινητές, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή για τα Ναρκωτικά (CND).

Σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της CND Αντόνιο Ιμπάρα δήλωσε ότι το 95% των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν ήταν πακέτα μαριχουάνας ή κοκαΐνης που εγκαταλείφθηκαν από διακινητές στη θάλασσα ή κοντά στις ακτές της Κούβας.

“Η Κούβα δεν είναι χώρα διέλευσης ούτε προορισμός για ναρκωτικά και η κατανάλωση στη χώρα είναι πολύ χαμηλή” δήλωσε ο Ιμπάρα επαναλαμβάνοντας την πολιτική της κυβέρνησης για “μηδενική ανοχή” στα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016, η χρήση ναρκωτικών στην Κούβα είναι 0,038%.

Κούβα: Μέχρι και ισόβια οι έμποροι ναρκωτικών

Η Κούβα επιβάλλει αυστηρές ποινές για την κατανάλωση παράνομων ουσιών και τη διακίνηση ναρκωτικών. Για διακίνηση ναρκωτικών οι ποινές κυμαίνονται από έξι χρόνια έως ισόβια κάθειρξη, ανάλογα με την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν και την σοβαρότητα του εγκλήματος.

Όσον αφορά τη συνεργασία με τα γειτονικά κράτη, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ιμπάρα διευκρίνισε ότι πέρυσι επαναλήφθηκαν οι συνομιλίες μετά το αδιέξοδο μεταξύ των δύο χωρών και τώρα οι αρχές συναντώνται δύο φορές το χρόνο για να συζητήσουν την μεταξύ τους συνεργασία για την πάταξη των ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...