Κυβέρνηση

Κοτζιάς: «Στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο»


Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Εξωτερικών, αφού ισχυρίστηκε πως δέχεται απειλές για την ζωή του, ανέφερε πως στα συλλαλητήρια παραβιάζεται το Διεθνές; Δίκαιο, καλώντας την ΝΔ να πάρει θέση για τη ρητορική μίσους σε σχέση με το Σκοπιανό.

Στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας φώναζαν το σύνθημα «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια», είπε και αναρωτήθηκε γιατί δεν τα έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, όπως σημειώνει, ενώ αντιδρά στην παρουσία ιερέων στην Περιφέρεια.

Αναλυτικά ο κ. Κοτζιάς δήλωσε:

«Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Ολο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

«Υπάρχει εκτροπή στη ρητορική μίσους», τόνισε ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 και πρόθεσε:

«Ο κ. Τζιτζικώστας συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά. Τι δουλειά έχουν οι μητροπολίτες σε συσκέψεις του περιφερειάρχη; Ορισμένοι ιεράρχες δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στην πολιτική διαμάχη του τόπου. Ένας παπάς στη Ρόδο μας έβριζε χυδαία και η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη. Η ρητορεία του μίσους γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ και ειδικά από στελέχη της στη βόρεια Ελλάδα όπως ο κ. Τζιτζικώστας. Δεν υπάρχει πια μέτρο».

Και συνέχισε:

«Πολλοί που διαδηλώνουν το κάνουν επειδή το πιστεύουν και με καλή πρόθεση. Όμως στα συλλαλητήρια ακούστηκε το σύνθημα Φέρτε μας τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια. Η ΝΔ που συμμετέχει σ αυτές τις διαδηλώσεις συμφωνεί ή τα καταδικάζει; Έχουν σχέση αυτά τα συνθήματα με την αρχή της ειρηνικής συμβίωσης; Ανοίγει η διεθνής κερκόπορτα για ό,τι λέει ο κ. Ερντογάν για αλλαγή συνόρων. Ρωτώ τη ΝΔ: Θα διαχωρίσει τη θέση της από αυτά τα συνθήματα; Τα συνθήματα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την Ενδιάμεση Συμφωνία».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fradiofono247%2Fvideos%2F651896328499609%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ