Κυβέρνηση

Κικίλιας εναντίον Αμανατίδη στη Βουλή: "Έχετε αποφασίσει να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των Σκοπιανών" - Βίντεο

"Παριστάνετε τα καλά παιδιά ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία", είπε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στη Βουλή, συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε τη συμφωνία κακή λέγοντας πως δημιουργεί πιθανόν τέτοια δεδομένα και τετελεσμένα που πολύ δύσκολα στο μέλλον θα μπορούν να αναστραφούν ή να ανακληθούν.

"Σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαμάχης μας με τους Σκοπιανούς, η χώρα μας πιέστηκε από τον διεθνή παράγοντα να παραχωρήσει στους βόρειους γείτονές μας ονόματα, σύμβολα, ταυτότητες και ιδιότητες που ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένα με το ελληνικό Έθνος. Πρόθυμα και αστόχαστα έχετε αποφασίσει να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των Σκοπιανών και όσων έχουν κοινά συμφέροντα με αυτούς" τόνισε.

"Ενώ υποψιάζεστε το μέγεθος της ζημιάς μπορεί να δημιουργήσετε στη χώρα μας στα χρόνια που πρόκειται να έρθουν, βάζετε πάνω από όλα δυστυχώς την παραμονή σας στην εξουσία και δεν έχετε τον παραμικρό δισταγμό να παραστήσετε τα καλά παιδιά ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνούς παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία" πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

" Εκπλήσσομαι με το κομμάτι του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αποδέχεστε τα περί μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας όταν τη δεκαετία του 90 είχατε αγωνιστεί στο πλευρό του Ανδρέα για να μην υποχωρήσουμε ακριβώς σε αυτά".

Σκληρή ήταν η επίθεση του Βασίλη Κικίλια κατά των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους πρότεινε να μετονομάσουν το κόμμα τους.

"Δεν έχετε καμιά σχέση ούτε με την ανεξαρτησία, ούτε με τον ελληνισμό. Είστε ανελλήνιστοι, που θα έλεγε και ο Καβάφης", είπε.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους, ως πρόσωπα και Έλληνες βουλευτές. "Να σας θυμίσω ότι το χρέος σας είναι προς την Πατρίδα, όχι προς τον αρχηγό σας", τόνισε.

"Και προτού υπερψηφίσετε την επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια συμφωνία που φέρνουν οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, θυμηθείτε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου: Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του".

"Και οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή" κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

https://www.youtube.com/watch?v=f6jO1FHZQtU

"Αυτή η τοποθέτηση ρίχνει νερό στον μύλο που κάλυψε τη χώρα, την πατριδοκαπηλεία και τον λαϊκισμό" είπε, απαντώντας ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κάνοντας λόγο για βαριά κατηγορία.

"Λέω ότι είναι μια επιζήμια συμφωνία και αυτή η συμφωνία είναι ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού" ανταπάντησε ο Βασίλης Κικίλιας.

https://www.youtube.com/watch?v=YvDNwq9WMgE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...