Σκοπιανό

Κάνουν «ελιγμούς» οι Σκοπιανοί: Θέμα «ποιότητας» της συμφωνίας βάζει τώρα στο τραπέζι το ΥΠΕΞ

Για ποιοτική συμφωνία που προέχει του χρόνου που αυτή θα επιτευχθεί μιλά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για έναν ελιγμό καθώς τα Σκόπια δεν είναι ακόμη έτοιμα να προχωρήσουν σε μια συμφωνία  και θέτουν πάνω στο τραπέζι την καλύτερη επεξεργασία του κειμένου για να έχουμε μια βιώσιμη λύση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες και χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας που αφορά στο ονοματολογικό.

«Καλή θέληση υπάρχει και σημαντικά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Σε αυτή τη συγκυρία, όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία αυτού του χαρακτήρα, είναι απαραίτητο οι ομάδες εργασίας να μεταφέρουν την εν λόγω καλή θέληση σε ένα κείμενο συμφωνίας το οποίο θα αντικατοπτρίζει με τον πιο σαφή τρόπο τις παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ και συνεχίζει:

«Με αυτό το στόχο, η ΠΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το ταχύτερο δυνατό και πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, η υπογραμμίζουμε ότι θέματα τόσο μεγάλης σημασίας δεν επωφελούνται από τυχόν βιαστικές δραστηριότητες».

Κλείνοντας, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι «Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη να φτάσουμε σε μία βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιωνδήποτε προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ