Ελληνοτουρκικά

Θρασύτατες απειλές από Μπαχτσελί: Οι Έλληνες θα ξαναζήσουν τη Μικρασιατική καταστροφή

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε για ακόμη μια φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία, που συνεργάζεται προεκλογικά με τον Ερντογάν. Σε ακόμη ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Τουρκίας, θυμήθηκε ξανά τη Μικρασιατική καταστροφή και απείλησε να… ξαναρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα!

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Μπαχτσελί έγιναν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Σμύρνη. Ενοχλήθηκε ο Τούρκος πολιτικός γιατί Ελλάδα και Κύπρος αντέδρασαν στο προεκλογικό σποτ του κόμματος του που παρουσιάζει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος! Μάλιστα διερωτήθηκε κιόλας: «Στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν με το διαφημιστικό μας σποτ. Γιατί;». Μίλησε δε για… βλάκες και ηλίθιους!

Ο  Μπαχτσελί απειλεί ξανά: Το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος των ελληνικών…
«Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας και έδιναν μάχη για τη ζωή. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους», είπε ο Μπαχτσελί.

«Τσαμπουκάς» και από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών
Από τις απειλές δεν έλειψαν κι εκείνες από τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας. Που απείλησε πως αν η Τουρκία το θελήσει, μπορεί να γεμίσει τα ελληνικά νησιά με πρόσφυγες και μετανάστες. Τόσο που «δεν θα μπορούν να περπατήσουν», είπε.

«Το Λιμενικό μας σώμα δουλεύει συνέχεια. Κάνουμε όσα μπορούμε. Αν όμως δεν το κάνουμε, το λέω ξεκάθαρα, τα νησιά τους θα γεμίσουν Σύρους και Αφγανούς. Δεν θα μπορούν να περπατήσουν, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα καταρρεύσει. Οι πολιτικοί τους θα βρεθούν σε δύσκολη θέση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ