Κυβέρνηση

«Μετά την Μακεδονία, θα μας ξεφουρνίσετε σχέδιο αυτοδιάθεσης της Θράκης - Κόλαφος για την περιοχή η συμφωνία»

Ολοι εναντίον όλων στην Βουλή. Δεν "μάσησε" τα λόγια του και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομιλία Κουτσούμπα διότι στην ουσία απορρίπτει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα της Μακεδονίας...

Και αυτό διότι είναι σαφές ότι βρισκόμαστε με έναν άλλο τρόπο στην Μακεδονία του Ίλιντεν. Μπορεί να μην πέρασε το όνομα, αλλά πέρασαν τα άλλα δύο βασικά συστατικά του Πανμακεδονισμού:

Η γλώσσα και η ταυτότητα.

Τι είναι ο Πανμακεδονισμός;

Η έννοια της μιας Μακεδονίας, η οποία σήμερα είναι διαμελισμένη και "ένα μεγάλο μέρος της κατέχει" η Ελλάδα!

"Έτσι όπως πάτε μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσετε και νέα σχέδια για τη Θράκη, όπου και εκεί κάποια κέντρα απεργάζονται δήθεν αυτοδιάθεση", είπε σε αυστηρό τόνο λίγο πριν αποχωρήσει το ΚΚΕ από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο Δ.Κουτσούμπας δεν είπε τυχαία τη φράση αυτή. Οντως μετά την Μακεδονία μας, σειρά θα πάρει η Θράκη που οι Τούρκοι πήραν πολύ αέρα μετά την επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Δείτε τι λέει ο Τούρκος παρακάτω προς τον Α.Τσίπρα...

"Είσαι έτοιμος να διαπραγματευτείς μαζί μας οδικό χάρτη για τα αυτόνομα δικαιώματα μας στην Δυτική Θράκη" ;

«Το ΚΚΕ Δεν θα δώσει συστατική επιστολή για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτοί αξιοποιούν την προθυμία σας. Σας έχει συναρπάσει η αφ’ υψηλού καρέκλα της εξουσίας και φουσκώνετε σαν γαλοπούλες από περηφάνια. Παίζετε τις κουμπάρες» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η σημερινή πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ είναι «βούτυρο στο ψωμί των Τσίπρα – Καμμένου» και συμβάλλει όχι στην πραγματική ενημέρωση του λαού αλλά στον αποπροσανατολισμό από το ουσιαστικό πρόβλημα που έχει η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ.

«Είστε στην ίδια γραμμή του yes man απέναντι στο ΝΑΤΟ, και ζητάτε τους αστερίσκους απέναντι σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα», δήλωσε.

Δριμύτατη ήταν και η κριτική προς τον πρωθυπουργό προσωπικά.

«Το πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια. Αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει πολλούς καλαμοκαβαλάρηδες και άλλους τόσους που εμφανίζονται λες και έχουν φάει τον Λένιν και τον Μαρξ με το κουτάλι. Χρειάζεται και περίσσιο θράσος για να επικαλείται κανείς τον Λένιν και να τα λέει σε τηλεοπτική συνέντευξη την στιγμή που υπογράφεις συμφωνία για να φυλακιστεί ακόμη ένας λαός στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ», τόνισε.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτήν τη διαδικασία, τόσο σε εσάς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και εσάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ «δεν θα πάρει άλλο μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Επομένως, με αυτήν τη συμφωνία ο Αλ. Τσίπρας έδωσε πράσινο φως στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες. Επίσης, προειδοποίησε ότι αυτή η συμφωνία έχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού με την αποδοχή του «Μακεδόνα πολίτη» και της «μακεδονικής γλώσσας».

Παπαρήγα κατά Τσίπρα: Ο άνθρωπος λέει ασυναρτησίες

Λίγη ώρα αργότερα, στο βήμα της Ολομέλειας βρέθηκε η τέως γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πόσα χρόνια χαϊδεύατε το ΣΥΡΙΖΑ κύριοι της ΝΔ, και πόσα χρόνια μας κάνατε μάθημα εμάς για την ανανεωτική, αντιδογματική Αριστερά;» είπε σε κάποια αποστροφή της ομιλίας της η κυρία Παπαρήγα, για να συνεχίσει σε άλλο σημείο με αφορμή τη χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΤ1:

«Και με την ευκαιρία, ο κ. Τσίπρας χθες στην τηλεόραση ότι παρεκκλίνουμε από τη θέση του Λένιν για τον αυτοπροσδιορισμό. Δεν πρόκειται να απαντήσω γιατί ούτε καν τη λέξη «αυτοπροσδιορισμό» δεν έλεγε ο Λένιν, αλλά δεν πρόκειται να απαντήσω και ιδιαίτερα σε αυτό τον χώρο, δεν αξίζει τον κόπο.

Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή αυθορμήτως ήταν «καλά, δεν προφυλάσσετε αυτόν τον άνθρωπο να μην λέει ασυναρτησίες»;

Είναι Πρωθυπουργός, μπορεί να πει πολλά επιχειρήματα για τη θέση του κόμματος. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις επιχειρήματα όταν είσαι αντίθετος, αλλά μην λέει και ασυναρτησίες και με περισπούδαστο ύφος. Μάλιστα, λέει, τα μελέτησε όταν ήταν δεκαεπτά χρονών. Ξεσκόνισε τον Λένιν στα δεκαεπτά του. Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει στέλεχος του κόμματος, του ΚΚΕ, που να έχει και ηλικία μεγάλη και να μιλήσει σαν ξεσκονισμένος μαρξιστής και λενινιστής. Όποιος το κάνει μόνο γελοίος μπορεί να γίνει».

Τέλος, προβαίνοντας σε ένα γενικότερο σχόλιο επί της εξωτερικής πολιτικής, η κυρία Παπαρήγα εξαπέλυσε νέα επίθεση, μνημονεύοντας και άλλα ζητήματα όπως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο της Συρίας:

«Απ’ όλη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού αυτό που με σόκαρε –όχι για πρώτη φορά, αλλά, ξέρετε, είναι και η στιγμή που ακούς κάτι- είναι ότι είπε ότι «μέσα από αυτήν τη συμφωνία που κλείσαμε» ή θα κλείσουμε επισήμως (Σ.σ. ενν. για τα Σκόπια) «αναδεικνύεται η Ελλάδα ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια». Δεν ξέρω πώς το ονομάζετε αυτό ως χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, ως χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτός είναι 100% εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός. Υπάρχει και εθνικιστικός απομονωτισμός και υπάρχει και εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός.

Είστε επικίνδυνοι -όχι περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα-, ακριβώς γιατί σας εμφανίζουν ως μαρξιστές, κομμουνιστές και αριστερούς και έτσι παγιδεύετε πολύ περισσότερο τμήμα του λαού όσο διάστημα θα το παγιδεύετε. Δεν είσαστε καθοδηγητική δύναμη. Στηρίζετε τον πόλεμο στη Συρία, που τα σχέδια είναι για τριχοτόμηση της Συρίας; Ναι. Και τον στηρίζετε όχι μόνο ιδεολογικά και πολιτικά, αλλά στηρίζετε με βάσεις».

https://www.youtube.com/watch?v=IsmY1svIhsg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...