Αρχείο

Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» την Ελλάδα: «Πνίγονται» ξανά Μάνδρα και Μαγούλα - Φόβοι για δραματική νύχτα - Εκλεισε η Εθνική οδός και τα διόδια Ελευσίνας

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται για μία ακόμη φορά το εθνικό οδικό δίκτυο.

Η νέα ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει την Αττική έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να παραμένουν κλειστοί.

Ορμητικά νερά έχουν «κόψει» στα δύο τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο 29ο χιλιόμετρο, ενώ ακινητοποιημένο όχημα έχει μπλοκάρει την κυκλοφορία στα διόδια της Ελευσίνας.

Κλειστή είναι και η παλιά Εθνική στο 33ο χιλιόμετρο προς Ελευσίνα.

Την ίδια ώρα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δοκιμάζεται εκ νέου και η Μάνδρα όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια» και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με εξαιρετική δυσκολία. Κλειστές είναι επίσης οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα.

Αποφασίστηκε δε, τέλος, να κλείσει η παλαιά Εθνική Οδός ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών.

Σφοδρή νεροποντή σε Αθήνα-Πειραιά -Ανοιξαν οι ουρανοί, ποτάμια οι δρόμοι

Από σφοδρή νεροποντή πλήττεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Αθήνα και η περιοχή Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου και νοτίων προαστίων.

Μάλιστα, η καταιγίδα που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Συνέπεια αυτού, να προκληθεί μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας και σε περιφερειακούς δρόμους.

https://www.youtube.com/watch?v=Rh30Fx_7b9w

Bίντεο: Η Μάνδρα έγινε απέραντο ποτάμι- Φόβοι για δραματική νύχτα

Ενα βίντεο αποτυπώνει με τον πιό συγκλονιστικό τρόπο, το δράμα που ζούν οι κάτοικοι της Μάνδρας.

Ολη η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ποτάμι και οι κάτοικοι φοβούνται οτι η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη. Ηδη η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις, ενω κλειστή είναι και η Εθνική Οδός.

https://www.youtube.com/watch?v=wLDAxHn-9fY

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη - Η κακοκαιρία που σαρώνει από τη Δευτέρα σχεδόν όλη τη χώρα έφερε ξαφνικά το... φθινόπωρο και παράλληλα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές - Τα κύρια χαρακτηριστικά της «Νεφέλης» (όπως ονομάστηκε από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας - Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 28 Ιουνίου

Σήμερα, Τετάρτη (27/6) η «Νεφέλη» έχει ενισχυθεί περισσότερο δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση τα νησιωτικά τμήματα του κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ανατολική Στερεά και πιθανώς στη Δυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα, σταδιακά από τις βραδινές ώρες στα νοτιά, θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου
Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά περιόδους θα είναι έντονα, από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και από το απόγευμα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στη Μακεδονία.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα νοτιά.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5. Στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη (28/6)
Η «Νεφέλη» θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει στους 28-30 βαθμούς.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την επέλαση της «Νεφέλης» αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στη Σιθωνία Χαλκιδικής .

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Νικήτη Σιθωνίας, η οποία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας τουλάχιστον δέκα οχήματα και κάδους απορριμμάτων στη θάλασσα, ενώ ορισμένα από τα αυτοκίνητα θάφτηκαν από φερτά υλικά.

Στην περιοχή της Νικήτης παρασύρθηκε από χείμαρρο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, 60 και 68 ετών. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή, ενώ οι δύο ηλικιωμένοι ανέβηκαν στην οροφή του αυτοκινήτου και σώθηκαν με τη συνδρομή ιδιωτικού κανό και ιδιώτη δύτη.

Ανάλογη περιπέτεια έζησαν στην ακτή Σαλονικιού και τέσσερις ηλικιωμένοι, των οποίων το αυτοκίνητο παρασύρθηκε λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Τα άτομα απεγκλωβίστηκαν με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σε έργα υποδομής και σε ιδιοκτησίες, όπου επιχειρούν από το εχθές άνδρες του ΠΣ, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου απομακρύνουν λάσπες και φερτές ύλες από τους δρόμους.


Εικόνες καταστροφής από την πλημμύρα στη Νικήτη Χαλκιδικής 4 -Voria.gr

Μεγάλες ζημιές, διακοπές στην υδροδότηση

Στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού η υδροδότηση έχει διακοπεί, λόγω ζημιών στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Ακτή Σαλονικιού και την Τρανή Αμμούδα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και διαβεβαίωσε ότι θα η κανονική υδροδότηση θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.

Εκτός από τη Νικήτη, ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν οι περιοχές του Αγίου Νικολάου και οι παραθεριστικοί οικισμοί της Τρανής Αμμούδας, του Όρμου Παναγίας και της Ακτής Σαλονικιού.

Ζημιές καταγράφηκαν, εξάλλου, σε περιοχές της Κασσάνδρας, όπως στην Κασσάνδρεια, τη Σίβηρη και τη Νέα Φώκαια, όπου υπερχείλισαν χείμαρροι.

Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Σιθωνίας βρίσκονται επί ποδός ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή και να αποτυπωθούν οι ζημιές. Σε επιφυλακή παραμένει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έδωσε μάχη ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ενώ προχώρησε σε άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κτήρια.


«Η κατάσταση έχει εκτονωθεί σε σχέση με χθες ως προς την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων. Σήμερα δεν υπήρξαν κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ οι δρόμοι που πλημμύρισαν είναι ανοιχτοί», δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης.

Όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, στο νομό Χαλκιδικής, στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία δέχθηκε 150 και 90 κλήσεις αντίστοιχα. Στην Κασσάνδρα συγκροτήθηκαν 7 συνεργεία με 14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 30 αντλήσεις υδάτων και μία μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, ενώ στη Σιθωνία συγκροτήθηκαν 14 συνεργεία με 36 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 40 αντλήσεις και 4 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

«Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές από την περιοχή της Νικήτης προς τον Άγιο Νικόλαο, την περιοχή του Όρμου Παναγίας, της Τρανής Αμμούδας και έως την ακτή Σαλονικιού», ανέφερε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

0xalkidiki44
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...