Ελληνοτουρκικά

Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι τους τόνους για τους «8»: Ανέντιμοι και διπρόσωποι οι Έλληνες

«Aν δεν ήταν η Τουρκία, τα νησιά τους θα γέμιζαν με πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, δεν θα μπορούσαν να περπατήσουν, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα κατέρρεε. Οι πολιτικοί τους θα βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση».

Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική της Άγκυρας εναντίον της Ελλάδας, μετά από την απόφαση της απελευθέρωσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΙΒΝΑ, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Παράλληλα, απείλησε την Ευρώπη και την Ελλάδα, δηλώνοντας αν δεν ήταν η Τουρκία, «τα νησιά τους θα γέμιζαν με πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, δεν θα μπορούσαν να περπατήσουν, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα κατέρρεε. Οι πολιτικοί τους θα βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανέβασε επίσης τους τόνους, απειλώντας με «πάγωμα» της ευρω-τουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά για την υπόθεση των «8»: «Μπήκαν στο ελικόπτερο και κατέφυγαν στην Ελλάδα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τους έδωσαν άσυλο. Πού είναι η δημοκρατία σας; Η βούληση του λαού; Οι εκλογές; Δεν μπορείτε να είστε ανέντιμοι, διπρόσωποι και να τους προστατεύετε στον μέγιστο βαθμό. Από τη στιγμή που είναι πραξικοπηματίες και αυτό είναι επιβεβαιωμένο, πρέπει να τους καταδικάσετε και να τους εκδώσετε στην Τουρκία».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές