Κόσμος

«Ζορίζεται» ο Ερντογάν και «παζαρεύει» μέχρι και τη στρατιωτική θητεία!

 Δεν βγαίνουν τα "κουκιά" στον Ερντογάν και τάζει ακόμα και χαλάρωση της στρατιωτικής θητείας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να μελετήσει πώς μπορεί η κυβέρνηση να χαλαρώσει τις υποχρεωτικές στρατιωτικές απαιτήσεις εάν κερδίσει προεδρικές εκλογές την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση θα συζητήσει τις ανάγκες των στρατιωτικών με σκοπό να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τη μείωση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας μέσω πληρωμών, δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Η δέσμευση αυτή είναι η πιο πρόσφατη από τον πρόεδρο της Τουρκίας καθώς επιδιώκει την επανεκλογή στις 24 Ιουνίου, μετά την οποία θα εισαγάγει ένα πλήρες προεδρικό σύστημα που θα αντικαταστήσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία της Τουρκίας.

Καθώς η Τουρκία μπαίνει στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και ο Ερντογάν δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία στην Βουλή, ενώ και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον θέλουν να μην εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, εντείνει τις ψηφοθηρικές του εξαγγελίες. Μετά τον καταιγισμό προπαγανδιστικών σποτ για τον Τουρκικό Στρατό και τις Αμυντικές Βιομηχανίες, τα εγκαίνια νέων έργων υποδομής και τις προεκλογικές "δεσμεύσεις" για παροχές και άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, υπόσχεται να χαλαρώσει και το καθεστώς της στρατιωτικής θητείας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Erdoğan υποσχέθηκε να δημιουργήσει εγκαταστάσεις σε γειτονιές σε όλη την Τουρκία, προσφέροντας δωρεάν τσάι, κέικ και βιβλία. Έχει επίσης θέσει πλαφόν στις αυξήσεις των τιμών της βενζίνης.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ