Ελληνοτουρκικά

Ευθεία επίθεση Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Οι Ελληνες είναι τελειωμένοι» - «Eχουν βυθιστεί» - Δείτε βίντεο


Για άλλη μία φορά, ο ξοφλημένος οικονομικά Ερντογάν μας υβρίζει. Αυτή την φορά τα έβαλε με τους οίκους αξιολόγησης, αλλά δεν παρέλειψε να μιλήσει με υποτιμητικά λόγια κατά της χώρας μας.

Ποιός μιλάει δηλαδή; Αυτού που η χώρα διαλύεται οικονομικά. Τι υποκρισία!

Σε ομιλία του λίγο πριν τις εκλογές δήλωσε τα εξής:

«Οι Ελληνες έχουν χρεοκοπήσει, έχουν τελειώσει, και οι οίκοι αξιολόγησης τους αναβαθμίζουν, γιατί;» «Οι Ελληνες έχουν βυθιστεί πλέον, έχουν καταρρεύσει, κοιτάξτε τους, δείτε πως είναι στους δρόμους, ζητούν ελεημοσύνη!»

Δείτε βίντεο:
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1004608663166865409?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο επίδοξος Σουλτάνος. Καλά θα κάνει όμως να δει τα χάλια της χώρας του.

Το δράμα της τουρκικής οικονομίας συνεχίζεται ενόψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ και τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας που θα γίνει σήμερα και στο αν θα αποφασίσει να αυξήσει εκ νέου το βασικό της επιτόκιο.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εξακολουθούν να αυξάνονται, με το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 14,86% από 13,54% που ήταν στις 29 Μαΐου.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση του επιτοκίου των 3ετών ομολόγων, τα οποία διαμορφώνονται στο 17,36% από 15,94% που ήταν στις 29 Μαΐου, ενώ και το επιτόκιο του 5ετους ομολόγου έχει αυξηθεί από το 14,62% που ήταν στις 29 Μαΐου στο 15,68% σήμερα.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική λίρα που ανέκαμψε προσωρινά μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας στις 23 Μαΐου από το 13,5% στο 16,5%, υποχωρεί και πάλι, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται κοντά στις 4,61 λίρες ανά δολάριο.

Ο Ερκέν Ερκουτζέλ της Morgan Stanley αναμένει, να προσωρήσει η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύριο σε νέα αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης στο 17,25% και έως το τέλος του 2018 να το αυξήσει στο 18%.

Nέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Ανεβάζουν τους τόνους εκ νέου οι τούρκοι και επαναφέρουν τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο με όχημα εκ νέου το πρόγραμμα «Natura 2000». Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, την Δευτέρα από το υπουργείο Άμυνας, με την Άγκυρα να τη σχολιάζει σε προκλητικό τόνο. Άμεσα απάντησε τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στο «Δίκτυο NATURA 2000», ασχέτως της έκτασης που καταλαμβάνουν ή του αν είναι κατοικήσιμες ή όχι, βρίσκονται εντός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε τονίσει ο κ. Παυλόπουλος και είχε διαμηνύσει πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, διά του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι, απάντησε ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στο Αιγαίο και προειδοποίησε την ΕΕ να μην γίνει όργανο πολιτικής εκμετάλλευσης της Ελλάδας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Ακσόι:

«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εδώ και καιρό εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ, κυρίως το Natura 2000, για τα ζητήματα του Αιγαίου. Το υπουργείο μας είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με αυτό το θέμα στις 31 Μαρτίου 2018. η θέση της Τουρκίας στο ζήτημα επίσης εξηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην αντιπροσωπεία της ΕΕ.

Όμως, αυτή τη φορά, ο Ελληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε μια δήλωση που δημιουργούν μια βεβιασμένη σχέση ανάμεσα στο Δίκτυο Natura 2000 και τα σύνορα και τα εδάφη. Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν καμία νομική βάση. Επιπλέον, τέτοιες δηλώσεις έχουν χαρακτήρα ομολογίας ότι η Ελλάδα απλά κάνει κατάχρηση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΕΕ, όπως το Natura 2000, σύμφωνα με τις πολιτικές σκοπιμότητές της.

Η Τουρκία, όπως μέχρι σήμερα έτσι και στο εξής, δεν θα δεχθεί κανένα πιθανό τετελεσμένο από την Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς στο Αιγαίο, το νομικό καθεστώς των οποίων είναι αμφισβητούμενο.

Επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας στην ΕΕ να μην γίνει όργανο πολιτικής εκμετάλλευσης της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...