Κόσμος

Ερντογάν: Επίδειξη ισχύος στην Καντίλ με τα... οικογενειακά ένοπλα drones (βίντεο)


"Η Τουρκία θα στραγγίξει το «τρομοκρατικό έλος» στην περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ μόλις τελειώσει με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των κούρδων μαχητών στο Αφρίν της Συρίας και άλλες περιοχές" ήταν η προεκλογική απειλή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα της Δευτέρας. Και σχεδόν ταυτόχρονα το οπλισμένο drone του γαμπρού Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, το ομώνυμο Bayraktar TB-2, υλοποιούσε το φιρμάνι του Τούρκου Σουλτάνου.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μάλιστα δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία να πλήττει με τη βοήθεια του "οικογενειακού drone" τις θέσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στο βόρειο Ιράκ.

Στο διάρκειας- μόλις επτά δευτερολέπτων-βίντεο καταγράφει τα χτυπήματα ακριβείας του οπλισμένου Bayraktar TB-2 στις θέσεις του ΡΚΚ στα στρατηγικά βουνά Qandil. Ως αποτέλεσμα αυτής της αεροπορικής επιδρομής στα βουνά Qandil τη Δευτέρα, τουλάχιστον τέσσερις μαχητές του PKK σκοτώθηκαν αφού μια βόμβα έπληξε άμεσα τις θέσεις τους.

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό "ένοπλα" drone αεροσκάφη, καθώς έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στις ορεινές περιοχές.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu
https://twitter.com/Sovalye347/status/1006155164535881728?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ