Πολιτική

Επικυρώθηκε η ποινή του Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. από τον Άρειο Πάγο - Δύο χρόνια φυλακή

«Ναι» είπε ο Άρειος Πάγος στην ποινή της ποινής φυλάκισης δύο ετών που επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ο Ανδρέας Γεωργίου είχε κάνει αίτηση αναίρεσης της ποινής του.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Γεωργίου, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την «αθώωσή» του, να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Πρωτόδικα ο κ. Γεωργίου είχε αθωωθεί ενώ σε δεύτερο βαθμό του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης των δύο ετών γιατί δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο για τις ενέργειες.

Ο Ανδρέας Γεωργίου στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου επίσης θα τεθεί για μια ακόμα φορά στη κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ