Ρωσία

Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση του βόρειου στόλου (βίντεο)

Εντύπωση προκαλούν τα πλάνα από την τελευταία άσκηση του ρωσικού βόρειου στόλου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άσκηση που διεξάγει ο βόρειος στόλος τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού. Όπως αναφέρει το onalert επικαλούμενο το Naval Today, οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν βολές πυροβόλων των πλοίων, εκτοξεύσεις πυραύλων κατά πλοίων και πυραύλων επιφανείας-αέρος.

Ο βόρειος στόλος αποτελεί τον στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στον Αρκτικό Ωκεανό. Ο βόρειος στόλος έχει την ευθύνη για τις θαλάσσιες επιχειρήσεις στις περιοχές της Αρκτικής κατά μήκος της βόρειας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας του Μπάρεντς, της θάλασσας Kara, καθώς και των βορειοδυτικών θαλάσσιων περασμάτων προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγικής Θάλασσας και του Ατλαντικού Ωκεανού.

Η κύρια βάση του Βόρειου Στόλου βρίσκεται στο Severomorsk της περιφέρειας Murmansk. Σήμερα, ο Βόρειος Στόλος αποτελεί τη βάση της προσφάτως δημιουργηθείσας Κοινής Στρατηγικής Διοίκησης Βόρειου Στόλου που περιλαμβάνει όλες τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιφέρεια Μουρμάνσκ, την περιοχή Αρχαγγέλσκ και στα παράκτια νησιά της Ρωσίας κατά μήκος της βόρειας ακτής της.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο εντυπωσιακές εικόνες από πρόσφατη άσκηση του Βόρειου στόλου:

https://youtu.be/1sIi9J2ts7s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης