Κόσμος

Εκτός ελέγχου η κατάσταση: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν ιρανικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 - Μπαράζ εκρήξεων σε στρατιωτική βάση στη Δαμασκό

«Φωτιά» παίρνει η Μέση Ανατολή μετά το αεροπορικό πλήγμα, πιθανότατα από ισραηλινά F-35 Adir κατά ιρανικού, ρωσικής κατασκευής,  μεταφορικού αεροσκάφους σε αεροδρόμιο στην Δαμασκό, γεγονός που θα επιφέρει σαφώς ιρανικά αντίποινα ..στο Γκολάν.

Σύμφωνα με το γνωστό ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων DEBKA και πηγές του συριακού στρατού, «αγνώστου» τύπου ισραηλινά μαχητικά , τα οποία δεν εντοπίστηκαν από τα συριακά ραντάρ εισχώρησαν βαθιά στο συριακό έδαφος και εξαπέλυσαν πυραύλους αέρο –εδάφους κατά ιρανικού αεροσκάφους Ilyushin Il-76,  την ώρα που αυτό ξεφόρτωνε πολεμικό υλικό και πυρομαχικά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού, τις πρώτες πρωινές ώρες της  Τρίτης 26 Ιουνίου 2018.

https://youtu.be/sVSu5whcGTU

Οι εκρήξεις διέλυσαν το ιρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με αριθμό αγνώστων θυμάτων, σύμφωνα με τοπικές πηγές .

Υπήρξαν δυνατές εκρήξεις από τα πυρομαχικά που μετέφερε το ιρανικό Il-76,  ακριβώς βόρεια από τα σύνορα του Γκολάν.

Ο Σύρος  εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε ότι εξαπολύθηκαν (μάλλον στα τυφλά)  από την συριακή αεράμυνα πύραυλοι εδάφους-αέρος κατά των «απρόσκλητων» και (αθέατων) ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα χωριά Khaderκαι Beit  Jinn στις πρόποδες του βουνού Hermon απέναντι από τα φυλάκια του ισραηλινού στρατού (IDF).

Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile υποδεικνύουν ότι η επίθεση στο ιρανικό μεταφορικό αεροσκάφος  διεξήχθη από ισραηλινά βλήματα εδάφους-εδάφους και όχι από ισραηλινά αεροσκάφη, κάτι όμως που διαψεύδουν οι Σύροι .

Αυτή η μορφή επίθεσης των Ισραηλινών επανεμφανίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες κατά ιρανικών και συριακών στόχων πέρα από τα σύνορα.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν βάσιμα την χρήση για τρίτη φορά ισραηλινών αεροσκαφών F-35 Adir από το Τελ Αβιβ κατά των Ιρανών, σε μια σαφή επίδειξη ισχύος κατά της Τεχεράνης με στόχο την καταρράκωση του ηθικού.

Σε μια νέα κλιμάκωση όμως της όλης κατάστασης , ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ, μετακινήθηκαν  σήμερα Τρίτη και προς τα  σύνορα με το Ιράκ και σύμφωνα με μια συριακή στρατιωτική πηγή κατέλαβαν σημείο διέλευσης των συνόρων με στόχο την «στεγανοποίηση» της συριακής ενδοχώρας από εισβολή τζιχαντιστών  .

Η ουσία σε όλα αυτά είναι όμως,  ότι το Ισραήλ κτυπά πλέον ανοικτά το Ιράν εντός συριακού εδάφους με στόχο την αποχώρηση των Ιρανών, (πράγμα που κατά την Τεχεράνη είναι αδύνατο), διότι κινδυνεύουν  σοβαρά τα σύνορα του Ισραήλ στο Γκολάν.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (Κεραυνοβόλα επίθεση: Ο συριακός στρατός μπήκε σε αποστρατικοποιημένη Ζώνη στο Γκολάν – Μεταφέρει δυνάμεις η Ιορδανία, έτοιμο και το Ισραήλ), είχαμε προειδοποιήσει ότι φέρεται να ξεκίνησε η μεγάλη σύγκρουση στην Νότια Συρία με αιφνιδιαστική «καταιγίδα» που εξαπέλυσε ο συριακός Στρατός.

Στις 2.00 τοπική ώρα δυνάμεις του συριακού Στρατού φαίνεται να εισήλθαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη του Γκολάν κατά παράβαση της συμφωνίας αναφέρει το Ισραήλ θέτοντας σε ύψιστο συναγερμό τις δυνάμεις του.

Πολύ πιθανή θεωρείται μαι εμπλοκή τις επόμενες ώρες ή ημέρες με ισραηλινή επέμβαση στην περιοχή καθώς όπως λένε έχει καταληφθεί ήδη φυλάκιο της δύναμης των ΗΕ από τον ισραηλινό Στρατό.

Από εδώ και στο εξής μετά και τις εξαγγελίες Ερντογάν για  νέα εισβολή στην Συρία , με την αποστολή  τουρκικών δυνάμεων  ¨κοντά¨ στα ισραηλινά σύνορα , όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά , ακόμα και  πιθανής εμπλοκής :  Ιράν, Τουρκίας και Ισραήλ, σε ένα "τρίγωνο των Βερμούδων" στην Μ.Ανατολή με επιπτώσεις όμως και στην Α.Μεσόγειο και πιθανόν και στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...