Σκοπιανό

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ - Αποχώρησε και η Μ. Παπαδοπούλου - Αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό: Υπογράφεται η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ: Δείτε Live


Διαλύονται οι ΑΝΕΛ. Αλλό ένα κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ αποχώρησε λόγω του Σκοπιανού. Την αποχώρησή της από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε η Μανταλένα Παπαδοπούλου. Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου που, πριν από λίγες ημέρες, ανέλαβε τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων για τις προσεχείς εκλογές, δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/madalenapapadopoulou1/posts/1221664731301833&width=500

 Η κατάσταση πλέον στους ΑΝΕΛ είναι εκτός ελέγχου, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τις κινήσεις του Π. Καμμένου.

Ολοκληρώνεται η συμφωνία-όνειδος

Αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό. Λίγα λεπτά μας χωρίζουν από την παραχώρηση της ιστορίας στους Σκοπιανούς. Μια ημέρα που θα γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας, ως μία από τις χειρότερες στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού. 

Τσίπρας, Κοτζιάς, δίχουν την χαριστική βολή πλέον για τον Ελληνισμό. Πρόκειται για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που ο λαός δεν πρέπει να αφήσει να περάσουν έτσι. Μια διεθνής συνθήκη μείζονος σημασίας δεν μπορεί να είναι παιχνιδάκι στα χέρια πολιτικών που διαλύουν τα πάντα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί σήμερα στις Πρέσπες, όπου, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, θα υπογράψει με τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, την Τελική Συμφωνία για την επίλυση των διαφορών που περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό θα παρευρεθούν από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Υψηλή Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Από πλευράς Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα παραστούν η Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρωτής γενική γραμματέας των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις καθώς και ο Μάθιου Νίμιτς, προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για το ονοματολογικό. Υπενθυμίζεται πως οι δύο χώρες κατέληξαν στο όνομα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Παρακολουθήστε ζωντανά: 

https://www.youtube.com/watch?v=YmJJ4ORqqgg

Το ποστάρισμα του Ζ. Ζάεφ
https://twitter.com/Zoran_Zaev/status/1008251229334638592?ref_src=twsrc%5Etfw

Περισσότερα από 80 λεωφορεία στο Πισοδέρι για την Μακεδονία

Συνολικά 30 λεωφορεία αναχώρησαν σήμερα στις 07:30 από την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κατευθυνθούν στο Πισοδέρι, στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου για να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.

Από την Αριστοτέλους αναχώρησαν έξι λεωφορεία με τους πολίτες να κρατούν ελληνικές σημαίες στα χέρια.

Στο Πισοδέρι αναμένεται να φτάσουν συνολικά 80 λεωφορεία από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές θα φτάσουν μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας στο Πισοδέρι κι εκεί θα γίνει η συγκέντρωση, αφού για λόγους ασφαλείας θα είναι κλειστή η πρόσβαση για τους Ψαράδες Πρεσπών.

Πρέσπες: Με ελληνικές και μαύρες σημαίες οι κάτοικοι

Την ίδια ώρα όμως, στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, οι αντιδράσεις είναι πολλές. Ηδη στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι έχουν βγει με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους. Στο σημείο, όπως και σε όλη την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Εγνατία Οδό

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στα σημεία που οδηγούν στο Πισοδέρι και στους Ψαράδες, όπου θα υπογραφεί η συμφωνία για το Σκοπιανό στις 10:30.

Συγκεκριμένα, στα διόδια Πολυμύλου δυνάμεις της Αστυνομίας σταματούν λεωφορεία, που κατευθύνονται στο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι και τους ενημερώνουν ότι ο δρόμος είναι κλειστός και δίνουν πληροφορίες για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου.

Στο κόμβο Κορομηλιάς από όπου ο δρόμος οδηγεί στο χωριό Ψαράδες ο δρόμος είναι κλειστός. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και επιτρέπεται η διέλευση μόνο όσων βρίσκονται στη σχετική λίστα με τους καλεσμένους ή τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί αναχώρησαν από την Θεσσαλονίκη 30 λεωφορεία με πολίτες για το Πισοδέρι, ενώ 80 λεωφορεία από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν στον χώρο του συλλαλητηρίου.

Δείτε εικόνες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ