Αθλητισμός

Εγκεφαλικό υπέστη ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Βέλιμιρ Ζάετς

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και στέλεχος της «πράσινης» ομάδας Βέλιμιρ Ζάετς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ της Κυριακής, ενώ ήταν στο σπίτι του στο Κάρλοβατς και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Κροατίας, στο Ζάγκρεμπ.

Πάντως όπως αναφέρουν τα κροατικά Μέσα Ενημέρωσης η κατάσταση του είναι σταθερή, αλλά επειδή και στο παρελθόν είχε κάποια προβλήματα υγείας οι γιατροί θα παρακολουθούν λεπτομερώς την κατάσταση του Ζάετς και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρχουν λεπτομέρειες αναφορικά με την πορεία του. Μάλιστα μια εκδοχή θέλει τον Βέλιμιρ Ζάετς να βρισκόταν στο αγρόκτημα του όταν ένιωσε δυσφορία και τελικά κατέρρευσε για να γίνει κατευθείαν αντιληπτός τόσο από τους συγγενείς του όσο και από ανθρώπους που ήταν εκεί κοντά, οι οποίοι και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η συνδεδεμένη με το «τριφύλλι» πορεία του

Να θυμίσουμε ότι ο Ζάετς γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1956 στο Ζάγκρεμπ, ενώ από το 1984 ως το 1988 φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος έχοντας σε 67 συμμετοχές 11 γκολ.

Από εκεί και πέρα συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου οι «πράσινοι» να φτάσουν ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης το 1985 για να αποκλειστεί από τη Λίβερπουλ. Παράλληλα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1986 και το κύπελλο το 1986 και το 1988.

Μετά την απόσυρσή του ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή το διάστημα 1989-1991 στη Δυναμό Ζάγκρεμπ, αργότερα ανέλαβε τη θέση του προπονητή του ΠΑΟ τη σεζόν 1996-1997 χωρίς επιτυχία. Το 1998 ήταν προπονητής της Δυναμό Ζάγκρεμπ και συμμετείχε στο τσάμπιονς Λιγκ. Το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟ και αμέσως μετά πήρε την αντίστοιχη θέση στην Πόρτσμουθ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...