Εκκλησία

Δωδώνης Χρυσόστομος: «Κάθε φορά που μία Κυβέρνηση έχει πρόβλημα ρίχνει λίγο εκκλησιαστικό»

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος

''Κάθε φορά που μία Κυβέρνηση έχει πρόβλημα ρίχνει λίγο εκκλησιαστικό'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος στην εκπομπή ''ΣΗΜΕΡΑ'' του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Νιος ήμουνα και γέρασα. Το ακούω χρόνια και κανένας δεν τολμά να το υλοποιήσει γιατί οι ιερείς είναι σαν τα κάρβουνα. Άμα είναι αναμμένα καίνε, και άμα είναι σβηστά μπορεί να λερώσουνε. Δηλαδή δεν είναι εύκολο να τα βάλει με μία ολόκληρη κοινωνία πιστών, γιατί δεν έχουν καταλάβει οι πιστοί και την πραγματικότητα αυτού του θέματος''.

''Να μας δώσουν την περιουσία πίσω και να μας αφήσουν ήσυχους. Κάθε φορά που μία Κυβέρνηση έχει πρόβλημα ρίχνει λίγο εκκλησιαστικό. Είναι ένας αποπροσανατολισμός και ούτε πρόκειται να περάσει γιατί μια τέτοια συνταγματική αναθεώρηση θέλει και την συναίνεση του λαού'' πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=qGavTnmHJSM

romfea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...