Ρωσία

Δείτε την δεκατριάχρονη βιρτουόζα του πιάνου που μάγεψε τον Πούτιν στην Αυστρία

Η νεαρή Άλμα Ντόιτσερ, που έχει το παρατσούκλι «Μικρή Μότσαρτ», χάρισε τη μουσική της στον Ρώσο πρόεδρο και τον Αυστριακό καγκελάριο

Μια πολύ όμορφη στιγμή κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστρία χάρισε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο μάγεψε τον Ρώσο πρόεδρο με τη μουσική του.

Ο συνήθως βλοσηρός Ρώσος ηγέτης δεν μπόρεσε να μην χαμογελάσει πλατιά ακούγοντας την έφηβη βιρτουόζα του πιάνου, που κατέχει επάξια το παρατσούκλι «Μικρή Μότσαρτ», να ερμηνεύει τη μουσική της.

Η Άλμα, που κλήθηκε από την αυστριακή κυβέρνηση να παίξει πιάνο μπροστά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σεμπάστιαν Κουρτς, είχε ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία.

Το 2016 μια όπερα που συνέθεσε βασισμένη στο κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας ανέβηκε στο διάσημο Θέατρο Casino Baumgarten στη Βιέννη, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Όπως η ίδια είχε πει τότε σε συνεντεύξεις, μερικά κομμάτια της όπερας «σχηματίστηκαν» στο μυαλό της την ώρα που εκείνη έκανε... σχοινάκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης