Κίνα

Δείτε πως η Κίνα αντιγράφει ρωσικά υπερόπλα (βίντεο)


Οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων στην Κίνα παρέχουν στη Ρωσία πολλά στρατηγικά οφέλη. Ωστόσο, οι ρωσικές εξαγωγές όπλων προς την Κίνα έρχονται και με ένα σημαντικό κόστος. Το Πεκίνο αγοράζει συχνά περιορισμένες ποσότητες συστημάτων τις οποίες στη συνέχεια αντιγράφει με τη χρήση της μεθόδου της αντίστροφης μηχανικής (reverse engineering) Κατά αυτό τον τρόπο, οι εξαγωγές παράγουν αρνητικά αποτελέσματα για τα ρωσικά συμφέροντα.

Εκτός από το γεγονός ότι τα ρωσικά όπλα εξασφαλίζουν τον προσπορισμό σημαντικών κονδυλίων στα ρωσικά κρατικά ταμεία, αντισταθμίζουν παράλληλα την αμερικανική στρατιωτική ισχύ στην Ασία με το να εξοπλίζουν φίλα προσκείμενες χώρες με προηγμένα συστήματα.

Οι ανάγκες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων για προηγμένα όπλα κρατά στη ζωή τη ρωσική αμυντική βιομηχανία και αναγκάζει τους Αμερικανούς να εκτρέψουν σημαντικούς πόρους για να εξισσοροπήσουν την στρατιωτική άνοδο της Κίνας. Το γεγονός αυτό μειώνει την πίεση που ασκεί το ΝΑΤΟ στα ευρωπαϊκά σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο, οι ρωσικές εξαγωγές όπλων προς την Κίνα έρχονται με ένα σημαντικό κόστος. Το Πεκίνο αγοράζει συχνά περιορισμένες ποσότητες συστημάτων τις οποίες στη συνέχεια αντιγράφει με τη χρήση της μεθόδου της αντίστροφης μηχανικής (reverse engineering).

Αυτά τα συστήματα, πιστά αντίγραφα των ρωσικών, πωλούνται στη συνέχεια στο εξωτερικό, σε φθηνότερες τιμές από τα αντίστοιχα ρωσικά, προκαλώντας πλήγμα στις ρωσικές εξαγωγές. Ο αντίκτυπος της συγκεκριμένης μεθόδου είναι τόσο μεγάλος που κύκλοι του Κρεμλίνου αντιστάθηκαν στην πώληση του S-400 στην Κίνα, εξαιτίας του φόβου πως η Κινα θα δημιουργήσει αντίγραφα του στυστήματος κατά τη συνήθη πρακτική της. Η συμφωνία τελικά σφραγίστηκε, καθώς Ρώσοι μηχανικοί διαβεβαίωσαν τη ρωσική ηγεσία ότι το S-400 είναι εξαιρετικά περίπλοκο οπλικό σύστημα για να αντιγραφεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Σε αυτό το βίντεο, εξετάζουμε 5 διαφορετικά οπλικά συστήματα που η Κίνα έχει αντιγράψει από τη Ρωσία:
https://www.youtube.com/embed/trBT0ZzzuY4

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...