Ελληνοτουρκικά

Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να «αρπάξει» από την Ελλάδα τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «Ε» ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μια ενδεχόμενη απόπειρα της Τουρκίας ώστε να «αρπάξει» τους στρατιωτικούς απλά θα αποτύγχανε παταγωδώς.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως οι γείτονες θα μπορούσαν να πράξουν κάτι τέτοιο, θέτοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Οτσαλάν, που συνελήφθη στο Ναϊρόμπο της Κένυας το 1999 και παραδόθηκε στην Άγκυρα.

Ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Καλεντερίδης, που ενεπλάκη στην υπόθεση ως στρατιωτικός τότε, η Τουρκία δεν είχε καμία επιχειρησιακή ανάμιξη σε όλο αυτό, αλλά η σύλληψη έγινε από τις Κενυάτικες αρχές σε συνδυασμό με τις ΗΠΑ. Στην συνέχεια ο Κούρδος ηγέτης παραδόθηκε στους Τούρκους.

Μια τέτοια επιχείρηση λοιπόν «αρπαγής» μέσω μυστικών υπηρεσιών, θα προϋπέθετε την συνεργασία της χώρας στην οποία βρίσκεται το.. ανεπιθύμυτο πρόσωπο.

Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει, άρα όπως σημειώνει ο κ. Καλεντερίδης η Τουρκία δεν έχει πιθανότητες ούτε μία στο εκατομμύριο να καταφέρει κάτι τέτοιο, και η όποια προσπάθεια θα πέσει στο κενό, πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε για έναν στόχο, αλλά για 8.

https://www.youtube.com/watch?v=M76jeRIgCd8

Άλλωστε και οι μυστικές της υπηρεσίες τον τελευταίο καιρό έχουν δεχτεί αρκετά «πλήγματα», αποδεικνύοντας πως δεν έχουν τόσο μεγάλες δυνατότητες, όσο ενδεχομένως κάποιοι να πιστεύουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές