Κόσμος

Γελάει ο κόσμος: Οι Τούρκοι γιορτάζουν την ίδρυση του στρατού τους το...209 π.Χ.

Η Τουρκία γιορτάζει σήμερα την επέτειο ίδρυσης του στρατού της που σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γενικού επιτελείου χρονολογείται πίσω στο 209 π.Χ. και μετρά… 2.227 χρόνια ζωής.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ο στρατός ξηράς ιδρύθηκε από τον Μογγόλο βασιλιά, Μετέ Χαν, που η βασιλεία του ξεκίνησε το 209 π.Χ.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκία στρατηγός Χουλουσί Ακάρ στο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων τον δεσμό του στρατού με το έθνος, τα μοντέρνα όπλα που χρησιμοποιεί πλέον αλλά και τις αποστολές που έχει αναλάβει κατά καιρούς μέσω του ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και ΕΕ.

τουρκικός στρατός

Το σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ξεκινά με μια ορδή Μογγόλων πολεμιστών από το 209 π.Χ., μετά δείχνει την ήττα των Βυζαντινών στο Ματζικέρτ το 1071 μΧ, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μΧ, την μάχη της Καλλίπολης το 1915 μ.Χ., το τέλος του πολέμου της Ανεξαρτησίας όπως ονομάζουν οι Τούρκοι την Μικρασιατική Εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού και την ήττα του το 1922 μΧ, για να περάσει στην συνέχεια στην αποστολή στην Κορέα το 1950, την Κύπρο το 1974, την Βοσνία το 1992 κ.α.

https://youtu.be/9EorNWMeq94

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης