Κοινωνία

Β. Ελλάδα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τη νεροποντή -Τεράστιες ζημιές (εικόνες, βίντεο)

Εκτός από τη Μάνδρα Αττικής, από τις νεροποντές επλήγησαν και περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στη Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν στα Βρασνά και στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, όταν έσπασε φράγμα.

Πλημμύρες στη Χρυσούπολη 

Σπίτια, καταστήματα και δρόμοι στη Χρυσούπολη Καβάλας πλημμύρισαν σήμερα το πρωί, όταν άνοιξαν οι ουρανοί. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 120 κλήσεις που αφορούσαν αντλήσεις υδάτων. Ευτυχώς, όμως, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι.

Να σημειωθεί ότι η κατάτασταση μετά τη νεροποντή ήταν τέτοια που, εκτός από τα πυροσβεστικά οχήματα και τα οχήματα της ΕΜΑΚ, χρειάστηκε και μια βάρκα για να μπορέσουν οι άνδρες των σωστικών συνεργείων να βοηθήσουν τους κατοίκους. Ζημιές έχουν υποστεί και οι δρόμοι σε αρκετά σημεία, και μάλιστα όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στη Θάσο.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης, στο ύψος των εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, έξω από την τοπική κοινότητα Χαλικερού, όπου λόγω της μεγάλης ποσότητας υδάτων και φερτών υλικών που κατέβηκαν από το βουνό αποκλείστηκε ένα μέρος του οδοστρώματος.

Στο νησί της Θάσου, προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Σκάλα Πρίνου, όπου πλημμύρισαν πολλά ισόγεια σπιτιών και ένα ξενοδοχείο.

Επίσης, κλειστός παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει τις τοπικές κοινότητες Μαριών και Λιμεναρίων, καθώς η βροχή έχει κατεβάσει μεγάλες ποσότητες χώματος και φερτών υλικών.

Ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Νέστου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 

Ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, κατάθεσε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. προκειμένου ο δήμος Νέστου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τους δημότες, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, που σημειώθηκαν στον δήμο μας και εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του δήμου Νέστου, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές είτε σε οικιακό εξοπλισμό είτε σε επιχειρηματικό εξοπλισμό, όπως ενημερώσουν τηλεφωνικά ή προσέλθουν στα γραφεία του δημοτικού καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περί βεβαίωσης του συμβάντος».

Αποκλεισμένο το Χαλκερό

Το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018 «βρήκε» το Χαλκερό αποκλεισμένο από τις τεράστιες ποσότητες νερού που συσσωρεύτηκαν στην είσοδο του χωριού από την παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης.

Η ολονύχτια νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα η πλαγιά να «κατεβάσει» χώμα και φερτά υλικά τα οποία «βούλωσαν» τα φρεάτια, με αποτέλεσμα ο κόμβος να πλημμυρίσει και να είναι αδύνατη η προσπέλασή του από αυτοκίνητα.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται στο σημείο, αφού το νερό έχει «αποκλείσει» την είσοδο και την πρόσβαση σε αυτές.

Οι παρακάτω φωτογραφίες «μιλάνε» από μόνες τους:

Στα Βρασνά ξεριζώθηκε ακόμη και πισίνα! 

Τεράστιες καταστροφές σημειώθηκαν και στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όπου η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 28 περιπτώσεις για να διασώσει κατοίκους.

Μεταξύ των ατόμων που διασώθηκαν ήταν και μια έγκυος και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

Τα νερά πλημμύρισαν και κατέστρεψαν σπίτια, παρέσυραν αυτοκίνητα, γέμισαν όλη την περιοχή με μπάζα, ενώ την κατάσταση επιδείνωνε και το σπάσιμο του τεχνητού φράγματος στην περιοχή.

Οι εικόνες από την καταστροφή σήμερα το πρωί άφησαν άφωνους τους κατοίκους, καθώς είναι πραγματικά πρωτοφανείς: Αυτοκίνητο θάφτηκε στην άμμο, δρόμος εξαφανίστηκε, ακόμη και μια πισίνα... ξεριζώθηκε!

Σημειώενται ότι οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν σημειωθεί στο παραλιακό μέτωπο των Βρασνών, όπου έχουν υποχωρήσει δρόμοι, έχουν σπάσει σωληνώσεις και υπάρχουν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Το έδαφος υποχώρησε από την βροχή, το οδόστρωμα έσπασε και τα κομμάτια του χάθηκαν στη θάλασσα. Η τρύπα στο οδόστρωμα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μέχρι χθες ήταν κανονικό κομμάτι του δρόμου, στην παραλία των ΒρασνώνΤο έδαφος υποχώρησε από την βροχή, το οδόστρωμα έσπασε και τα κομμάτια του χάθηκαν στη θάλασσα. Η τρύπα στο οδόστρωμα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μέχρι χθες ήταν κανονικό κομμάτι του δρόμου, στην παραλία των Βρασνών

https://youtu.be/lRk8Eb2GSWU

Η άμμος κατάπιε αυτοκίνητοΗ άμμος κατάπιε αυτοκίνητο

p>Μια ολόκληρη πισίνα ξεριζώθηκε καθώς υποχώρησε το έδαφος κάτω από αυτή

Βιβλική καταστροφήΒιβλική καταστροφή

Εικόνες πρωτοφανείς

Διαλύθηκαν και οι υποδομές της περιοχήςΔιαλύθηκαν και οι υποδομές της περιοχής

Απελπισία στα σπίτια

Αυλές λίμνεςΑυλές λίμνεςΠλημμύρισαν υπόγειαΗ παραλία των Βρασνών διαλύθηκεΗ παραλία των Βρασνών διαλύθηκεΑπίστευτες εικόνεςΔεν έμεινε τίποτα όρθιο στα ΒρασνάΔεν έμεινε τίποτα όρθιο στα ΒρασνάΗ θάλασσα ανέβηκε στο χωριό

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...