Οικονομία

Βόμβα! Επιστροφή φόρου 8 εκατομμυρίων ευρώ στον χρεωμένο Μαρινόπουλο

Η πληροφορία αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν είναι εξοργιστική: Με «χειρουργικό» τρόπο τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου που έχουν φεσώσει όλη την αγορά (χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά), όχι μόνο έχουν «παρκάρει» όλα τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αλλά ετοιμάζονται να πάρουν  και επιστροφή φόρου το αστρονομικό ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ!!! 

Θυμίζουμε, για όσους ξεχνούν ότι η Μαρινόπουλος Α.Ε., τον Ιούνιο του 2016 έκανε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα. Κάποια από τα χρέη της μεταφέρθηκαν στο νέο εταιρικό σχήμα μετά τη συμφωνία με την Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Αυτό που δε μάθαμε ποτέ είναι τι απέγιναν τα υπόλοιπα χρέη της εταιρείας. Υπάρχει ή δεν υπάρχει η εν λόγω εταιρεία;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου η Μαρινόπουλος Α.Ε. όχι μόνο υπάρχει, αλλά ετοιμάζεται να εισπράξει από το Ελληνικό Δημόσιο επιστροφή φόρου ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ, από παράβολα και προκαταβολές που είχαν δοθεί για πρόστιμα!!!

Το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι η Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει καταφέρει να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ενώ προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από την αστρονομική επιστροφή φόρου έχει ανοίξει λογαριασμό σε μη συστιμική τράπεζα της Νοτίου Ελλάδος η οποία διατηρεί και υποκαταστήματα στην Αθήνα!

Τα ερωτήματα είναι καυτά:

Ποιος ή ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν συμβάλει στο να αποκτηθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα;
Ποιος υπάλληλος τράπεζας προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού της εταιρείας;
Η δικαιοσύνη και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τα γνωρίζουν όλα αυτά;

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι παρά τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις για τη δράση της οικογένειας Μαρινόπουλου δεν φαίνεται να συγκινείται κανένας.

Το προηγούμενο διάστημα, οι αδελφοί Μαρινόπουλου με νομικά και φορολογικά παιχνίδια «εξαφάνισαν» 1,8 δισ. ευρώ, την ώρα που ζητούσαν υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα. Συγκεκριμένα, η οικογένεια φέρεται να μετέφερε 1,8 δισ. ευρώ σε εταιρείες και τοποθεσίες του εξωτερικού, όπως στο Λουξεμβούργο, τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες, το Κατάρ, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, κάνοντας παράλληλα πολλαπλές επενδύσεις. Μέρος των χρημάτων προέρχεται και από δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Είναι προφανές πώς αν καταφέρουν οι Μαρινόπουλοι να πάρουν επιστροφή φόρου έστω κι ένα ευρώ θα μιλάμε για ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους το οποίο δεν πρόκειται να περάσει στα... ψιλά.

Για να καταλάβουμε: Τον άφησαν να βγάλει τα χρήματα έξω, τον προστάτευσαν με τον πτωχευτικό κώδικα, τον έσωσαν με τη συγχώνευση, του κούρεψαν τα χρέη και τώρα θα του δώσουν και επιστροφή φόρου;

Πηγή: Με πληροφορίες από Δημοκρατία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...